söndag 16 juni 2019

Effekt- och viktprojektet med deadline

Det finns helt klart ett förbättringsutrymme när det handlar om hur ofta jag uppdaterar på bloggen. Samtidigt så ska ju livspusslet gå ihop och det gäller att prioritera rätt när tiden är knapp. Nu närmar vi oss dock sommaren och då kanske annat lättar och mer tid finns för reflektioner kring träning och livet.

Även om det inte alltid finns i bloggen har jag fortsatt att nöta på med mina två projekt inom träningsområdet. Den första handlar om att träna så effektivt och smart som det går för att få största möjliga kapacitetsförbättring till den 1 augusti. När du först inte kunnat träna alls under början av året och först från april fått till en mer strukturerad träning är det balans på slak lina som gäller. Att träna tillräckligt hårt och på rätt sätt utan att gå över gränsen och få stora bakslag, är inte helt lätt. Att klämma in tillräcklig mängd träning tillsammans med en återgång i liv och arbete är inte heller det lättaste. Hittills har jag i alla fall gjort det jag kan med de förutsättningar jag har.

Den andra delen handlar om vikten. Av någon outgrundlig anledning lyckades jag med att bygga om min kropp negativt efter skadan. Då tänker jag inte på att den är full av titan, att min högra axel hänger och att invärtes är saker trasiga. Nej, det jag tänker på är att jag tappade 6 kg i muskler när jag var sängliggande, och att det inte över tid gjorde att jag blev lättare. Nej i stället såg jag till att gå från muskler till fett och vips vägde jag mer än innan skadan. Inte optimalt på något sätt, och verkligen inte för cykling. Dumt att väga mer och ha mindre muskler för att trycka sig framåt.

Allt eftersom jag tränat mer har jag skärpt kosten. Viss del av muskulaturen har kommit tillbaka och bytts mot fettet. Men för ett antal veckor sedan vägde jag fortfarande mer än innan skadan, och då vägde jag mer än jag brukar när jag tävlar.

Jag har utifrån det nu bestämt mig för att göra vad jag kan för att komma tillbaka till matchvikt. Vi får se hur det går med det.

Ja, nu trampar vi vidare och försöker begränsa den onyttiga kosten så får vi se hur det går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar