måndag 8 juli 2019

Testbanorna gav bra besked

Den senaste veckan har jag fortsatt min träning med fokus på att hitta en så bra form som möjligt till i början av augusti.

Arbetet har också fortsatt med att hitta "rätt" tempoposition.

Efter tisdagens toppenpass med Vännäs CK där vi smattrade backintervaller så blev det ett kort pass med tempohojen i onsdags.

Planen var att köra ca 7.25 km och sedan vända för att totalt landa på 14.5 km. Allt för att få till en ca 20 minuters tröskelintervall. Tanken var att på en ganska så platt sträcka lägga mig lite under tröskel och se hur fort det skulle gå. Det kändes bra och kontrollerat och kroppen fick inte så ont. Snittfart på 43,5 km/h var bra med tanke på insatsen. Helt klart började jag nu vara nära min slutliga tempoposition.

Den enda justering jag gjorde inför torsdagen var att höja sadeln med 2 millimeter. Nu kändes det ännu bättre. Dags att prova en av mina testbanor. 5 km med en hel del höjdmeter. Två gånger på testbanan och för första gången 2019 kändes en maxning riktigt bra och tempot på 45 km/h var också bra med tanke på bansträckning.

I fredags regnade träningen bort. På lördag höll det på att bli repris, men jag gav mig ändå iväg på Vännäs CK:s gemensamma distansrunda. Alla utom jag och Helmersson var för söta och hoppade av på grund av regnet. Vädret blev ändå okej och vi fick till 100 km med fikapaus. Distansintensitet+ förutom sista 20 km då jag körde en tröskelintervall med Helmersson på hjul.

Så i går var det dags att köra Maxmilen för att slutligen se om tempoställningen håller och om formen är på gång. Dåliga vindar för dagen, vilket gjorde att det gick extremt segt till vändningen. På tillbakavägen sedan en snitt på ca 50 km/h. 12 sekunder långsammare än mitt rekord från i fjol. gav ett bra besked. Det var ingen maxning, utan det fanns några procent kvar och dessutom var det den klart snabbaste tiden med så dålig vind sedan jag började köra Maxmilen. 45,1 km/h är jag mycket nöjd med. Inte lika snabb som ifjol, men inte så långt ifrån.

I dag har jag börjat packa inför vår husbilssemester och därefter rullat lugnt i 2 timmar.  I morgon är det åter träning med Vännäs CK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar