lördag 8 februari 2020

Ibland är det inte trötthet som får dig att sluta

Idag fick vi alla till en riktig heldag av aktiviteter. Melvin har hela dagen varit på Volleybollcup här i Vännäs.

Katten körde ett pass på trainern under förmiddagen och stod sedan några timmar i kiosken på Volleybollcupen.

Själv började jag med att titta på en av Melvins matcher. Sedan åkte jag till Kattens mamma för att hämta hem hunden. Vägen var inte toppen och det är relativt långt, så det tog några timmar.

Tillbaka åkte jag till ICA för att hämta ut var sitt paket till mig och Katten. Sedan direkt tillbaka till cupen för att se en till av Melvins matcher.

Hem och sedan var det dags för dagens träningspass.

Det stod lugnt och fint på programmet. Jag bestämde mig för att ligga på just över 200 watt och sedan köra där tills jag förbrukat 2000 kalorier (ett hårt pass, så tar det ungefär två timmar). Samtidigt som jag trampade tittade jag först på längdåkning och dagens sprint. Bra tävling och fina resultat.

När tävlingen var slut insåg jag att det var lång tid kvar av träningen. Så nu blev det ishockeylandskamp.

Ja, ett sådant här pass på trainern jobbar du inte mot trötthet, utan mer mot att det kan kännas enformigt och långtråkigt. Ja, sedan blir det även lite känningar i rumpan, när du sitter i samma position och inte trycker särskilt i pedalerna. Tur då att det var bra på tv i dag.

Med denna intensitet blir jag less långt före jag blir trött. Rent fysiskt skulle jag kunna hålla på väldigt många timmar, men långt innan har jag såväl slut på tid som motivation.

Vi skulle alla på middag hos mor och far ikväll. Jag började inse att det skulle kunna bli tight. Men har du bestämt dig för något, håller du det. Jag började inse att det skulle krävas kring 2 timmar 40 minuter för att nå dagens mål. Alltså 2000 kalorier från själva träningen och då behöver klockan stå på ca 2220 kalorier om du kör 2.40 eftersom kroppen gör av med ca 80 kalorier per timme som inte är träning utan din basala förbrukning för att överleva (kaloriåtgång när du inte gör något alls).

Efter 2.45 var jag till slut i mål. Då hade jag 7 minuter för dusch och ombyte innan middagen. Tur jag är snabb.

Nu har vi haft en trevlig kväll med middag, sällskap och lite Mello.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar