måndag 15 april 2013

Mallorca 2013 - dag 2: Mallorca runt - etapp 1

I morse vid 09.30 startade vår etapp från Alcudia till Magaluf. Vi hade bestämt oss för att så långt som möjligt köra ytterkant av östra sidan.

Precis som tidigare var det mycket bra väder. Inledningsvis tog det emot en del då vi hade rejäl motvind, och i motsats till det jag skrev igår var det en del backar. Detta tillsammans med att vi även idag cyklat i pulszon 3 gjorde att snittfarten var låg de första 6 milen.

De kommande 8 milen var backarna färre och vinden mer gynnsam, så vi hamnade på drygt 34 km/h. De sista milen går genom Palma och andra svårcyklade områden, så där blir det ingen riktig cykling.

Även idag har vi ägnat mycket tid åt mat och fika varför det blev en lång dag. Väl framme i Magaluf fick vi söka ett bra tag innan vi hittade hotellet, ett riktigt hålligång hak. Inte för oss men för alla andra. Informationspapperet vi fick kan ge en hint om vad som brukar hända.

Jag har känt mig stark idag och förkylningen är lite bättre. Däremot oroar vaden som jag inte känt av bvrken igår eller i dagens första 15 mil. När det var 2 mil kvar brände det till vid en fartökning. Därefter har jag känt av den. Efter en fantastisk dag blev det till slut smolk i bägaren. Jag har lagt på Voltaren, masserat och tagit på stödstrumpor. Nu är det bara att vänta och se.

Jag hoppas få köra västkusten imorgon med ca 16 bergiga mil. Går inte det blir det kollektivt tillbaka till hotellet.

Idag blev det i alla fall drygt 17 mil och 1100 höjdmeter. Detta inlägg görs med telefon då jag inte har tillgång till dator. Därför kommer bilder tagna med kameran först i morgon.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar