fredag 24 oktober 2014

Ett paket dök upp, träningens fyra ben, sista pusselbiten för utetillvaro på plats och lite spinning

I går skrev jag om min oro kring spinning och min skadade vad. I går kväll var jag åter på spinning,

Jag stretchade ordentligt innan, smorde in med voltaren och liniment och masserade vaden ordentligt vi började. Innan träningen värmde jag dessutom upp mer än vanligt och stretchade bra efteråt. Allt detta bidrag till ett bättre utfall, vaden höll! Mycket positivt.

Sedan bidrog det helt klart också att Jonas, en av mina cykelkompisar i cykelklubben, som ledde passet hade läst mitt tidigare blogginlägg och utifrån det gjort vissa ändringar i upplägget för kvällen, vilket passade mig perfekt. Bland annat var det mindre stående cykling och mer korta och tuffa intervaller. Ett riktigt bra och trevligt pass.

Nu till något helt annat.

Så var då sista? pusselbitarna lagda för att skapa förutsättningar för utecykling denna vinter. Nu kvarstår att komma igång med själva cyklingen och att mina luftrör som inte gillar kyla pallar med.

I helgen såg jag till att montera vinterhjul på min ena MTB, sedan kastade jag även på skärmar. Nu har det också anlänt några spännande paket för vintercyklingen.


Till att börja med har jag nu köpt en Airtrim sport med några extrafilter efter tips från Mazze.

En mask som enligt plan ska vara den avgörande faktorn. Den ska förhoppningsvis innebära att den luft jag andas inte blir för kall, samtidigt som det ska fungera att träna med hög intensitet. Vi får se hur det går med detta.

Sedan har jag också inhandlat en enligt uppgift vass lampa både för att se och synas och slutligen även ett baklyse.






Sammantaget så hoppas jag nu få till utecykling i vinter vilket ska komplettera tiden på trainer.

Jag kanske ska lägga till att jag även beställt riktigt varma handskar. I övrigt hoppas jag att mina cykelkläder jag redan äger ska räcka till för att inte frysa sönder. Detta i beaktande att jag inte har för avsikt att ta någon cykelrunda om termometern visar mer än ca minus 10 grader.

Planen för försäsongen är lägga träningen på fyra olika ben. Det viktigaste och mest förekommande "benet" kommer även i år bestå av högintensiv träning på trainer. Nytt för denna säsong blir då utecykling på MTB och spinning. Slutligen har jag som tidigare år några utlandsresor med cykling att se fram emot under försäsongen. Där är tanken är att få till riktigt mycket mängd och kvalitetsträning.

6 kommentarer:

  1. Hehehe! Din mask är lika ful som min ser jag fast min är blå!
    Enligt mina familjemedlemmar som sett den så finns det viss risk för att jag kommer att skrämma ihjäl en eller annan flanör i vinter men det får man väl bjuda på tycker jag ;-)
    Sen tyckte jag den satt konstigt men det är nog för att jag måste ha glasögon...
    Sen en annan sak, voltaren före spinningen skulle jag absolut inte ta efteråt ja men inte före. Varför joo för att den är smärtlindrande så du riskerar alltså att inte känna ev smärta och förvärra skadan helt enkelt. Min träningskompis som varnade mig för ett tag sedan när jag tänkt göra som du gjorde... Något att tänka på bara...
    Ja på tal om vintercykling, jag har hittat skosulor med värme som jag troligtvis kommer att köpa.De finns på Stadium och heter Everest adv heat system!
    http://www.stadium.se/skor/tillbehor/sulor/152326/everest-adv-heat-system?SelectedProductUUID=SAnCROinkNYAAAFBdFNdW4Cz#.VEpgT_nke_Q
    De har en modell till men det var i mina ögon inte lika bra denna är klart mycket bättre man laddar upp batterierna via vägguttag eller usb-port!
    Ja å så ett tips jag fick från happymtb, styrmuffar på biltema skyddar händerna bra. Passar om man har rakt styre å det har vi ju mtb hojarna...
    Ja det var väl allt för tillfället!
    Träna på cykelbroder!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag gissar att man blir extra skrämmande i vinter. Voltaren - ja här kan du nog ha en poäng. Ska fundera vidare.

    Skosuleidén verkar intressant. Inte otroligt att jag även inom detta område hänger på.

    Styrmuff - är det sådana som egentligen är tänkt för ex snöskotrar etc?

    Vi tränar vidare....

    SvaraRadera
  3. Ja ingen smärtlindring före en träning. Enda gången det är ok är om du är på Mallis och dragit omkull typ å behöver smärtlindring för asfalteksemen som vår kompis gjorde i våras...
    Skosulan kommer från en annan cykelbroder i Harads som cyklar med just sula han säger det är obetalbart, jag ska köpa ett par 800:- kostar paret!
    Precis det är de för snöskotrar, jag ska köpa ett par för de skyddar för de kalla vindarna handskarna har jag redan. Ja det gör vi, hoppas du får en bra vinter Tomas på alla plan jag menar verkligen bra. Ja både du å hela din familj!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för lyckönskningar.

      Jag tar med mig tanken kring smärtlindring.

      Har du fått ett tips att just dessa skosulor är ok?

      Radera
  4. Frid cykelbroder!
    Ehh nej inte dessa precis men jag har hållit i dem på Stadium i onsdags.
    De jag fick tips om som Håkan i Harads kör med är:
    http://www.sunandski.com/Hotronic_Footwarmer_Power_Plus_M4_p/3465056940450.htm
    Men de är något dyrare och i mina ögon ser de inte bättre ut än de jag hittade på Stadium.
    Är du smart så väntar du tills jag köpt å kört så får du veta om de var bra eller inte.
    Men utseende mässigt bland de bästa jag sett!
    Stadiums andra modell är tex mycket sämre med stoora batteripodar, var ska man placera dem med en sladd på 30cm???
    Angående trainer, om du har spotify har jag hittat en spellista som heter: Cykel :-)
    Just nu 158 låtar 9,5 timmes speltid!
    Jag har kört den i smartphonen 2 pass i rad, riktigt omväxlande musik!

    SvaraRadera
  5. Therm-ic är också bra sulor gjorda för slalom köpte såna och dom får plats i cykel skon. Eller så bygger du egna av såna där rejmo sulor som dom skriver om på happy mtb kostar bara 399kr men då måste du modifiera om dom så du för på 3-4 batterier per fot istället för 2 som orginal blir tydligen för kalla annars .

    SvaraRadera