lördag 10 januari 2015

Det dök upp ett paket

Efter en dags vila var det dags för lite mer cykling. Hur det kändes? Ja, du - jag hade nog vallat bort mig som alla svenskar i Tour de ski.

När jag började brände det direkt i låren och det kändes allt annat än bra. Jag är rent allmänt, trögstartad, så jag tänkte att kanske släpper det snart. När det efter 15 minuter fortfarande kändes lika segt som sirap bestämde jag mig för att det distanspass som var planerat skulle förkortas från 100 minuter till 45 minuter. Samtidigt växlade jag ner en växel.

När jag bestämt mig, var det sedan bara att trampa på trots dålig känsla. Som tur var hade jag tv:n och lite Tour de ski som tog bort fokus från den dåliga känslan. Jag fick istället flytta fokus till svenskarnas svarta dag och Norrmännens framgångar.

När jag närmade mig de 45 minuterna och slutet på träningen kändes det inte längre fullt så illa, så jag bestämde mig för att köra 10 minuter till. Sedan tänkte jag, att jag kör tills andra åket i storslalom är slut. Så fortsatte det. Till slut när jag väl steg av cykeln visade klockan 100 minuter. Jag är klart nöjd att jag fick i hop träningstiden, att intensiteten blev lite lägre än planerat kan jag ta.

För övrigt dök det upp ett paket med lite smått och gott. Nu skulle jag kunna beskriva alla trevliga cykelgrejer som jag "fått", men jag håller er lite på halster och presenterar en eller två per dag. Jag väntar självklart med de lite mer uppseendeväckande prylarna.

Sonen som av någon anledning gillar kartonger ville prova när jag packat ur allt. Han är alltså lite som en katt.

Eftersom jag i dag saknade kraft börjar vi med den inköpta energin. Det var utförsäljning på en typ av gel som jag inte sett tidigare. Nästan gratis är aldrig fel, nu har jag 48 nya gel. Borde nog räcka en stund. Jag tror dessutom att det är bra saker.

Sedan blev det också sportdryck. Även den på utförsäljning. Denna innehåller vitaminer, mineraler och koffein, men ingen energi. Perfekt när man inte bör/vill/ska tillföra kolhydrater. För stunden är dock denna sportdryck inte särskilt billig, då bara två rör av tolv fanns i kartongen. Jag har kontaktat Wiggle och hoppas det löser sig.

I morgon är sista dagen av mina tre hårda veckor. Det lär inte kännas bättre än vad det gjorde idag. Men det ska vara segt, och det är fullt naturligt. Så i morgon biter jag i och jag hoppas jag fixar det jag tar mig för. Sedan blir det en lätt vecka.

4 kommentarer:

  1. Inte konstigt att sonen är lite som en katt, han är ju en "kattunge" ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Katten. Du har så rätt. Att jag inte tänkte på det....

      Radera
  2. Alltid spännande med paket på alla sätt å vis. :-)
    Tre hårda veckor är inte illa Tomas! Starkt!
    Hoppas det löser sig med sportdryck för övrigt men Wiggle är ju rätt stora så det ska väl inte vara några problem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt klart trevligt.
      Ja, jag är nöjd att jag klarat att hålla i detta.

      Jag hoppas verkligen det fungerar med Wiggle.

      Radera