onsdag 12 april 2017

Mallorca - En sammanfattning, mående och tävlingspremiär

Idag har vi åkt hem från Mallorca. Resan gick fint och det var skönt att komma hem till familjen.
Som tidigare år blev resan med Vännäs CK lyckad. Som jag uppfattar det var alla nöjda och glada.
Årets resa var den fjärde i raden med vår cykelklubb och det är inte omöjligt att det blir femårsjubileum nästa år. 
Visst är det mycket att fixa före resan för mig som sköter allt praktiskt, men hittills har det ändå fungerat bra. 
Under själva resan har jag även då ansvaret för allt praktiskt och alla turer, men så länge jag märker att det uppskattas är det skoj. 
Igår fick jag också några presenter av mina reskamrater som uppskattning. Roligt.
Vädret har också varit toppen, särskilt på slutet av resan.
Det enda som inte varit bra är att min kropp inte fungerar som jag önskar. Jag har kunnat rulla lugnt på dagarna, men ingen dag har gått enligt ursprunglig plan.  
Om jag räknar rätt har jag varit på 19 cykelresor genom åren och detta är den första jag varit krasslig, så då kanske jag inte ska klaga?! 
Dock har jag nu bara tre träningar på 4 veckor som gått enligt plan, och jag har markant mindre tryck i benen än på hela försäsongen. Dessutom är jag fortfarande inte helt frisk.

Nästa helg är det säsongspremiär nere i Skåne, och jag hade planerat att vara med. Blir jag frisk inom några dagar kör jag, men får sänka förväntningarna. I annat fall blir det till att skippa denna tävlingshelg.
Åter till Mallorcaresan. Det blev totalt sju cykeldagar och en dag jag var i sängen hela dagen. Totalt maxade jag lite drygt 2 minuter, vilket inte var enligt plan. Den totala tiden på cykeln var dock lång då jag fick ihop ca 38 timmars rullande och 950 km. 
Det blev också många trevliga luncher under dagarna och trivsamma gemensamma frukostar och middagar. 

På eftermiddagar och kvällar var det flera som ägnade sig åt lite aktiviteter, medan jag fick kurera mig på rummet.

Men trots att träningen inte blev som planerat hade jag skoj, vädret var fint, vägarna bra och miljöerna fantastiska. Dessutom var det som vanligt ett riktigt trevligt gäng att umgås med.
Jag återkommer med hur måendet utvecklas, kommande träning och hur det blir med säsongspremiären. Förhoppningsvis blir det snart lite mer positiva tongångar.

5 kommentarer:

 1. Verkar ha varit en lyckad resa återigen. Har saknar er

  Surt med förkylningen. Hoppas det vänder snabbt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag/vi har saknat dig också.

   Jo, detta är mitt rekord ever i förkylning. 4 veckor!!

   Radera
 2. Varför vilar du inte när du inte är frisk! !?? Är det verkligen värt att riskera hjärtmuskelinflamation och dö för ett läger??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tony. Tack för dina tankar. Jag tror ingen skulle säga att det är värt att dö för ett läger och inte heller att förvärra symptomen.

   Jag har utifrån ett antal parametrar jag brukar använda gjort bedömningen att med den fysiska hälsa jag nu haft går det att träna lugnt men inte gå på hårt. Tidigare har denna bedömning stämt, och jag hoppas det gäller även denna gång.

   Radera
  2. Om du läst tidigare inlägg så framgår det att Tomas kört lugnt på dagarna och jag tror att risken att dö av lågintensiv träning med en lättare förkylningssymtom i kroppen är ytterst liten. Hade varit en annan sak om han haft halsont o feber eller kört stenhårt

   Radera