lördag 15 april 2017

Norrland är toppen!?

Det är intressant att bo här i Norr. Är man cyklist finns det tillfällen jag undrar om det är det bästa. Korta racersäsonger och ofta kallt.

Idag när jag tittar ut ser det ut så här:
Gissar att första racerpasset här i norr lär få vänta minst 2 veckor. 

Intressant att när tävlingssäsongen startar har jag inte en enda meter utecykling med min tempohoj. Tur att jag varit utomlands, så åtminstone racern fått rulla lite.

4 kommentarer:

 1. Här är det likadant, sol ett tag snö i nästa sekund och så sol igen. Å så har det hållit på hela dagen. Det har du rätt i Tomas jag har själva funderat samma sak.

  SvaraRadera
 2. Hej Tomas,
  Bättre väder i Sigtuna, även om det bara var en plusgrad idag när jag körde 30/30-intervaller. Det blev 23 i rad innan jag la av, försöker köra tills jag har en kvar i benen. Nu har jag en amatörfråga till dig. Vad anser du om 30 sek max/30 sek aktiv vila som jag alltså trampade idag? Jag lägger mig 50 watt över mitt 5-minutersmax på varje intervall och vilar på knappt halva kraften. Vad jag funderar på är pulsen, den når inte särskilt ofta upp i zon 5, ligger snarare och sniffar strax under hela tiden. Det blir hög zon 4 (155-162). Är det det ändå effektivt för att öka? Hur tänker du? Är det bättre med 2, 3 eller kanske Marit Björgen fyror för att öka V02 max? Jag känner mig vilsen i den här djungeln. Vill mycket men fattar lite :-)

  Ha det bra nu - jag hejar på dig i SM! mvh Micke Nybrink

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker att det beror på vad du vill uppnå. Själv tycker jag att 30-30 är bra och varierar mellan dessa, ettor, tvåor och fyror. Vill du öka vo2 max bör du upp i mer puls. Jag skulle köra lite hårdare, 'men fördela intervallen i två delar. Dvs 10-12 st sedan lugnare i kanske 10 min och sedan på det igen. Jag väljer antingen riktigt hård 30 sek och sedan lugnt eller något lägre på de hårda 30 sek, men då släpper jag inte av så mkt på de lugnare 30 sek.

   Tack!!!

   Radera