onsdag 5 juli 2017

Pang-Pang och många spurter

Efter en lång arbetsdag blev det lite pang-pang på kvällen.  Detta bestod av gemensam Vännäs CK:träning.

I dag var vi färre än vanligt, säkert beroende på det bistra vädret. Regnet var i faggorna och det blåste typ storm. Vi slapp dock regnet men vinden ville vara med.

Vi fem som var på plats kom överens om att rulla Brännlandsrundan vilket är ca 45 km och sedan ta en extra intervall på ca 6 km runt kraftstationen.

Planen var att köra riktigt hårt eller lugnt under hela rundan, och det gick fint det.

Redan i första backen i Vännäsby började Christoffer köra riktigt hårt och sedan tog jag över och matade på. Sedan fortsatte det på likartat sätt i 15 km. För att få en riktigt bra genomkörare försökte jag borra på i spets så mycket som möjligt. Det blev också en hel del sprättande också.

Så var vi framme vid Kraftverket och nu skulle det bli riktigt jobbigt. Lite lugnt i början. Sedan hårdare och de sista 2,5 kilometrarna riktigt hårt. Jag matade på med målet att alla skulle släppa. Det är dock svårt när de går i rygg, men till slut var bara Erik N kvar. Nu var det mest platt eller utför. Men jag tänkte att det skulle bli riktigt jobbigt och givande, så jag försökte gå loss fast det var utför.

Så på de sista 2 kilometrarna drog jag i gång 4 spurter. Varje gång lyckades Erik få mitt hjul och jag lugnade mig igen. Så var det en spurt kvar och nu försökte Erik ta sig förbi, men jag höll undan.

Jag kan säga att om du fem gånger på 4 minuter kör spurter på total ca 1,5 minuter med för mig hög effekt då blir du väldigt trött. Det blev jag.

Medan vi väntade på de andra blev jag utvilad så sedan drog jag hela nästa backe också på ca 4 km.

Därefter tyckte jag att jag tagit i tillräckligt för dagen och det tyckte nog alla att de gjort. Så nu gick det väldigt piano mot slutet. Ja, det var tills vi närmade oss Brån där vi alltid spurtar. På SM spurtade jag tidigt och stumnade. Idag spurtade jag sent och hade kraft hela vägen. Kanske dags att ändra taktik?

Det blev inte någon lång cykling i dag, men den var väldigt kvalitativ och rolig. Jobbigt, hög effekt, roliga cykelinslag och trevligt sällskap.

Gick för intensivt i dag för att jag skulle få till några bilder.

I morgon cyklar vi vidare. Då blir det distans och helt klart mycket lugnare. Blir nog en bild eller två då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar