fredag 3 november 2017

Ishalka när miljön gav sitt bästa

Efter att vi kommit hem från Mallorca har det bara blivit cykling inomhus på trainern. Idag var dock planen att komma ut tillsammans med Katten.

För dagen såg jag till att ha arbetat helt klart redan 13.00, med tanken att komma iväg vid 14.00. Nu var det första cykelrundan med vintercykling för denna säsong, så det tog lite mer tid innan vi kom iväg. Det var oladdade batterier till lampan, kläder som skulle sökas, skor som skulle fixas mm. 
Men vid 14.30 kom vi till slut iväg på vår cykling. Snabbt blev det dock ett stopp då Kattens klossar på skorna i stort sett lossnat.

Efter lite service var vi dock iväg igen.
Idag var det verkligen fint ute. Visst var det kyligt men naturen visade upp sig från sin bästa sida.

Samtidigt som jag och Katten cyklade och hade det bra skulle sonen åka till Umeå och gå på bio med en av sina storkusiner. Något han verkligen har sett fram emot.
Jag har redan dubbdäck på min cykel, men det beror inte på att jag varit så bra på att fixa detta. Istället handlar det om att jag har en vintercykel som jag pendlar och tränar på under vintern. Den har alltid däck med dubbdäck.

Katten brukar aldrig cykla ute på hösten och vintern. Nu har hon dock bestämt sig för att ge denna typ av cykling ett försök. Hon har beställt dubbdäck, men de har inte kommit än.
Det skulle dock inte vara halkigt i dag och därmed inga problem utan dubbdäck. Möjligen lite halkigt på asfalten, men bara hon tog det lugnt i svängarna på den kortare biten vi var på asfalt skulle det vara lugnt. På gruset skulle det inte vara några problem. Dessutom var det några plusgrader också, så jag var inte orolig.
Här i norr går solen snabbt ned och efter en dryg timmes cykling var solen på väg bort. Vi fick då ta del av ett riktigt fint skådespel på himlen.
Det var också en drabbning i själva cyklingen. Det var nämligen så att grusvägarna i dag var stelfrusna och på många ställen var det isigt. Det blev helt klart klurigt för Katten, men hon gjorde det mycket bra.
Vid ett av Kattens gelstop och en kontakt med sonen var det dags för lite foto. Tuff bakgrund skulle jag säga.
Vi rullade vidare och nu åkte lamporna på.

Ju längre vi cyklade desto kallare blev det och vägen blev allt isigare. Till slut var det blankis, och det gick inte längre att cykla utan dubbar i däcken.
Vi fick vända tillbaka och ta en ny väg för att inte riskera att det skulle bli Kattens både första och sista höst-/vinterrunda.
Vi tog oss ut på asfalten och tog den hela vägen tillbaka hem. Det blev med andra ord inte riktigt lika bra avslutning som planerat, men med detta vägunderlag fanns inget annat val.

I morgon är vi ett gäng som rullar ut vid tio, och då är nog gruset bättre och det är nog inte lika halkigt.
Ja, hur som helst hade vi trevligt och när vi kom hem åkte jag och hämtade Kattens dubbdäck som precis kommit, så nu ska hon få cykla säkrare framöver.

Medan Katten välförtjänt tog igen sig efter ca 140 minuters cykling gjorde jag lite Lövbiffpanna med avocado som vi avnjöt tillsammans.

Nu njuter vi lite i soffan innan jag ska hämta sonen nere i centrum när han kommer med tåget från Umeå vid halv tio.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar