lördag 28 april 2018

Distanspremiär gav bra cykling, lite väggning och kramper

Idag var det dags för årsdebut. I alla fall för de gemensamma distansrundorna för Vännäs CK.

Vi blev 6 cyklister som i dag ville vara med. Vädret för dagen var inte så varmt, men heller inte så kallt. Med rätt typ av kläder så fungerade det mycket fint.

Som vanligt valde vi Vännästrampetrundan som första långa runda för säsongen. Från Vännäs till Nordmaling, vidare mot Bjurholm och sedan tillbaka till Vännäs. Det blir ca 125 km och 800 höjdmeter.

Dagens runda fick tre ansikten kan vi säga. Först ca 43 km med bra distansfart. Sedan 34 km där det bitvis gick ganska hårt och avslutningsvis 48 km där det gick lugnt.

Vi inledde alltså med mycket snack i början, men det rullade ändå på. Sedan när vi cyklat drygt 43 km och vi snart skulle stanna för fika så tänkte jag att en intervall kunde vara bra för att öka fikasuget. Det fick bli 10 minuter i spets på i snitt ca 350 watt.

Vi stannade sedan på fiket i Nordmaling och tog det lugnt en bra stund. Alltid trevligt med fika och lite snack om både det ena och det andra.

Sedan iväg igen. Jag började längst bak, och i spets ville de köra på. Det innebar att vi rullade iväg med bra tryck. Efter att bitvis fått trycka på så var jag längst fram efter ca 30 minuter. Min tanke var då att köra en tjuga på låg tröskel. Det kändes faktiskt mycket bra och pulsen var inte så hög. När det gått ca 16 minuter blev det dock lucka i gruppen, så jag fick avsluta min körning.

Det blev efter lite lugn cykling några fler fartökningar. Framför allt ville Erik vara med på lite fartökningar, så vi körde bra i några backar.

Nu började dock det bli lite segt i gruppen och några var bra slitna. Sedan blev det som en bonus rejäl kramp för en av cykelvännerna.

Ja, det blev med andra ord som vanligt. Med andra ord höll vi vår tradition. Första distansrundan för varje säsong brukar vi nämligen alltid ha någon som mer eller mindre går in i väggen. Olika cyklister, men så har det sett ut varje år under många år. Med andra ord lyckades vi fint idag också.

Dock kämpade alla på bra och för att öka möjligheten att få till det hyfsat ända till Vännäs tog vi ett stopp i Bjurholm med 30 km kvar för att fylla på depåerna.

Sedan blev det väldigt lugnt resten av rundan.

Sammantaget blev det en riktigt trevlig runda där alla gjorde det bra och nu har vi alla gjort rätt för en riktigt bra middag.

6 kommentarer:

 1. Är det du Tomas i korta bibs? Brrrr hårding där! ;-) Jag försökte med benvärmare och korta bibs men fick vända å dra på mig vinterbibsen, suck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen Mazze, trodde du verkligen det. Jag fryser så lätt. Jag hade nog mest kläder och inte en av de som klarar att köra barbent förrän det är klart varmare.

   Radera
 2. Tänkte väl det! :-)
  Du är ju som jag hellre värme än kyla alla gånger...

  SvaraRadera
 3. Ett alternativ som jag tycker funkar rätt bra är att den eller de som vill ha en fartökning vänder om, vänder om igen efter en stund och jagar i kapp gruppen.

  Då blir det inte så slitsam eller frustrerande för de andra. Och det är fler som får göra sitt och dra:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan nog vara något att prova vid tillfälle.

   Radera

Min blogglista