fredag 10 januari 2020

Gran Canaria, dag 2 - Det blev inte som planerat, men jag höll fast vid målet

Min andra dag här på ön hade jag en plan om att åka österut och upp i bergen via Santa Lucia. När du åker österut från Playa del Ingles är det typ alltid motvind, så när det enligt prognoserna sa vindstilla så var det läge.

Nu visade det sig vara fel vad gäller prognosen, så som vanligt rejält med motvind. Jag hade inte bråttom och brydde mig inte särskilt. Men ju längre österut jag kom, desto sämre väder. Så efter ca 15 km med mest slakmota slog ett rejält regnväder ned just där jag var. När jag tittade upp i bergen var det också alldeles mörkt där.
Där det är som mörkast skulle jag cykla upp i bergen. Får bli en annan gång.

Jag bestämde mig för att vända. Det är inte värt att cykla i bergen med regniga vägar. För osäkert helt enkelt. Full fart tillbaka till Playa del Ingles. Vädret  såg ut att bli bättre söderut, så jag tog samma väg som igår.
Visst kan det hända olyckor med bilar här också. Men de har i alla fall tagit ett större ansvar vad gäller lagar, skyltar mm.

Kanske lite tråkigt med samma vägar två dagar i rad, men det var å andra sidan två år sedan sist. Sedan har jag förhoppningsvis många fler dagar denna resa att välja andra vägar. Så det fick bli Soria igen.

Efter Soria provade jag ett flertal mindre vägar jag inte kollat tidigare innan jag fortsatte västerut efter kusten fram tills vägen är avstängd en bit före Puerto de Mogan. Vägen rasade för minst 3 år sedan, men de verkar inte ha tänkt laga den. Surt då det blir klart färre vägalternativ här på ön.


Jag hade innan dagen började bestämt mig för 5 timmars cykling, så nu var det bara att vända tillbaka, så var målet nått.

Mot slutet blev det lite slitigt. Säkert för att jag bara hade druckit två flaskor och det var ganska så varmt. Sedan hade jag gått hårdare än planerat. Precis som igår. Det är helt enkelt lite för skoj att trycka på här och där. Ja, hur som helst tog jag mig tillbaka till hotellet på ett bra sätt. Gissar dock att jag lär vara relativt sliten i morgon.

Två dagar genomförda med totalt 9 timmar och 20 minuter cykling och dessutom 2 timmars vandring i mjuk sand.

I morgon är planen att hänga på några andra cyklister som bestämmer rundan. Det blir Soria för tredje dagen i rad. Men i morgon är planen att fortsätta upp i bergen och inte vända som jag gjort de första två dagarna. I morgon får vi då se hur axeln klarar alla utförslöpor där det ska bromsas. Jag har fått känningar dessa två dagar trots färre utförslöpor. Men det ska nog gå. Ja, sedan får vi se om benen vill vara med också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar