söndag 31 maj 2020

Upp och ned för ett berg så många gånger du orkar!

Vilken dag.

Gassande sol och nio cyklister som startade dagens utmaning. Upp och ned i samma klättring (Pengsjölia) så många gånger du hinner på 6,5 timmar.

Vi körde utmaningen i tre perioder med lunch/fika i pauserna. Tommy Sjölund var och tog en mängd foton (skoj). Hittills har jag fått två av dessa och de finns med i inlägget.
Erik och Niklas på mitt hjul. Foto: Tommy Sjölund

Planen var att lägga sig på 290-300 watt uppför. Varje varv då 2,1 km uppför med en snittlutning på drygt 4%.
Innan start av dagens aktivitet
Katten och Niklas taggade innan start


Det var väldigt svårt att veta om jag skulle mäkta med den insatsen under så många timmar. Det rullade i alla fall på fint, och det kändes ganska så kontrollerat första 2,5 timmar där jag tillsammans med några andra hann med 17 varv.
Dags för lunch. Erik och Niclas gör sig redo.

Efter lunch var målet att fortsätta på samma intensitet vilket vi också gjorde i ca 90 minuter.
Foto: Tommy Sjölund

Då hade alla andra släppt, så då bestämde jag mig för att gasa hårt sista 30 minuterna för att hinna ett extra varv inom de två timmar som var tiden för period 2. Jag lyckades och hann precis varva innan det gått två timmar, så jag fick rulla det 14 varvet . Riktigt bra med 31 rundor innan fikapaus hemma hos mig och Katten.
Lugn transportcykling
Fika i vårt uterum

Alla cyklade på riktigt bra de första 4,5 timmarna (5 timmar med transport). Till det sista passet var vi färre som utmanade ödet (5 stycken). Nu började de flesta bli ganska slitna, så de andra tog sitt tempo direkt. Av någon anledning var jag som piggast nu. Det blev 2 timmar på 330-335 watt uppför och det gav en normaliserad effekt sista två timmarna på 307 watt. Över 30 km/h i snitt för dessa två timmar med ca 1300 hm klättring. Det är jag riktigt nöjd med att fixa då jag redan hade cyklat 5,5 timmar. Denna gång blev det också 14 rundor, och de rymdes inom de två timmarna så det blev det klart snabbaste passet. Inte slutsålt heller.

Totalt lyckades jag få till 45 varv upp och ned för klättringen. Totalt nästan 4200 höjdmeter. Snittfart på nästan 30 km/h i 6,5 timmar. Sedan tillkom transportcykling på 75 minuter. där intensiteten var riktigt låg. Men totalt 7.42 timmar och 214 km. NP för de 6,5 h med klättring landade på 283 watt och för hela passet 265 watt.

Mitt mål för dagen var att klara 42 varv och det trodde jag skulle vara tufft. Nu fixade jag tre fler och dessutom mina snabbaste varv sista två timmarna. Det allra sista varvet det snabbaste med 350 watt uppför. Helnöjd med kroppen fungerade idag.

Mycket fin cykling av alla andra också. Sedan var det som vanligt socialt toppen vilket det alltid är när jag får cykla med Vännäs CK.

Jag har ätit mycket i dag, men ligger ändå på underskott. Under detta dygn kommer jag ha förbrukat ca 9500 kalorier. Det är en hel del, och inget du äter med lätthet under en dag. Hittills har jag ätit 5200 kalorier, men kan nog lösa kanske 2000 till. Blir då ett underskott på nästan 2500, vilket i sammanhanget är okej.

Nu får vi se hur sliten kroppen är i morgon. Gissar på ganska rejält. Överhettad också och troligen undervätskad. Ska jobba även på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar