onsdag 20 november 2013

Fet och seg

Eftersom förkylningen vägrat ge med sig hade jag igår kväll kört fullständig vila i 78 timmar. Smärtan i halsen hade försvunnit, jag var lite piggare, det rosslade fortfarande en del och jag hade en störande hosta. Jag är alltså inte riktigt fit for fight.

Hur tolkar man detta? Vad gör man?

Tränade jag i går kväll? - Svar: Ja
Körde jag hårt? - Svar: Nej
Körde jag mycket lugnt? - Svar: Ja
Körde jag länge? - Svar: Ja
Kände jag mig som en gammal gubbe? - Svar: Ja
Är jag en gammal gubbe? - Svar: Ja
Kommer jag nu att bli sjukare? Svar: Vet ej
Är det smart att träna när man har kvar förkylningskänningar: Svar: Troligen inte
Borde jag ha tränat igår kväll? - Svar: Det beror på hur måendet utvecklar sig
Fettförbränningsträning? - Svar: Ja
Finns överflöd av fett? - Svar: Ja
Var Ronaldo riktigt bra? - Svar: Ja
Var Portugal bra? - Svar: Ja
Var Sverige bra? - Svar: Sådär
Kämpade Sverige bra? - Svar: Ja

Ja det blev alltså 150 minuter lågintensiv cykling på tisdagskvällen framför tv:n medan jag såg på VM-kvalmatchen. Kanske borde jag vilat, men min erfarenhet säger mig att förkylningarna inte brukar hålla i sig längre om man inte har ont i halsen. Tyvärr brukar förkylningarna bli långvariga hur jag än gör.

Men, vad vet jag om mitt val idag? Kanske var detta ett jättemisstag. Ja, vi får se.

Så här på onsdagskvällen verkar det dock bli som jag trodde. Jag mår varken bättre eller sämre och det troliga är att rosslet och hostan lär hänga i ett bra tag.

5 kommentarer:

  1. Ja du Tomas det där med förkylningar är rena lotteriet antingen är det en kort två-tre dagars eller så blire en ren plåga som inte riktigt vill släppa taget, kan ligga kvar i kroppen i flera veckor om man har otur! Hade en sån som du har för två vintrar sen... Det blev nästan 3 veckors uppehåll! Mellan jul och nyår dessutom! Inte kul alls... Jag hoppas du blir fri eländet! I övriga punkter måste jag hålla med dig framför allt den om Ronaldo, vilken duracell kanin alltså!!! Våra försvarare hann ju inte med honom ens fast han hade boll med sig helt ruggigt alltså en kille springer ifrån en hur lätt som helst drivande en boll framför sig... Det är klass skillnad det! Så bästa laget gick faktiskt vidare trots guden Zlatan ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med fullt och fast, sedan hoppas jag slippa 3-veckorsvarianten. Brukar inte vara sjuk, men sista året har jag redan haft tre längre förkylningsperioder. Får vara nog nu.

      Radera
    2. Ajaj! Men du har vad jag förstår barn i skola/dagis då är man sjuk så äre bara! Allt gott som de drar med sig hem :-/
      Jag kom inte ifrån de där förkylningarna förrän ungarna var klara med skolan. Då vart gubben med ens friskare :-)

      Radera
    3. Ja, då är det bara ca 10 år innan jag kommer att känna mig bättre. Upplyftande....

      Radera
  2. Dom har givetvis varit i syltburken och smakat, vad annars

    SvaraRadera