måndag 4 november 2013

Trainersäsongen igång

Säsongen 2014 är igång och med den trainersäsongen. En extremt viktig del av träningen, men kanske inte alltid fullt så rolig.

Säsongsstarten innebar en veckas träning på Cypern för att denna vecka bli fyra trainerpass.

Jag ska inte säga att passen blev särskilt långa, mellan 45-60 minuter.

Jag ska inte heller säga att de blev särskilt kvalitativa då snittwatten kunde varit högre. Jag ska inte heller säga att de blev så där särskilt formhöjande då jag mest har malt på i hyfsat tempo. Inga intervaller, bara några tempohöjningar.

Formen i sig om vi tittar på watt indikerar att jag ligger en bra bit efter var jag var i fjol just före jul. Jag har inga vidare jämförelsetal att titta på för exakt ett år sedan då jag då fortfarande var vadskadad och mjukvaran till min trainer då hade havererat.

Men trots allt detta så har jag trots allt kommit igång med träningen. Det blev ändå 4 pass och jag har startat min väg mot formen. Nu gäller det bara att öka tiden, öka kvalitén och lägga in fler formhöjare. Inte så bara kanske, men jag vet vad som gäller.

Samtidigt gäller det att hålla sig undan från skador och sjukdomar, det brukar vara svårare.

Även om trainerträning inte är bästa formen av cykling är cykla alltid en fröjd. Att få cykla är verkligen skönt och det rensar skallen. Vi får bara hoppas att det inte med tiden blir helt tomt.

2 kommentarer:

  1. Va kör du typ för intervaller på trainern? Och vilken watt brukar du ligga på? Vad är det för typ av trainer du har?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej André.
      Utifrån din fråga och andras har jag nu bestämt mig för att i några inlägg beskriva mitt träningsupplägg, intervaller, intensitet mm. I dag har jag nyss börjat med del 1 som beskriver hur säsongen som helhet läggs upp. Du får hålla dig till tåls någon/några dagar, så kommer jag o kommande inlägg in på dina frågor.

      Radera