tisdag 7 januari 2014

Det går snabbt att bli trött

Efter en högkvalitativ vecka med mycket tröskelträning och sweetspot var det som planerat i går kväll dags för en annan ingång vid det första träningspasset för veckan.

Det blev också mycket träningstid förra veckan och många träningsdagar i rad. Därför ska alltså denna vecka innehålla högre intensitet, färre träningar och kortare pass.

Det innebar att måndagens träning bara blev ca 30 minuter, men det innebar inte att det var en dans på rosor. Det var också femte dagen i rad av träning och den 7:e av de 8 senaste, och då ska man nog inte köra så mycket längre!?

Det är inte särskilt svårt att bli trött även om man kör kort tid. Ett alternativ är att efter fem minuters uppvärmning köra 8 intervaller på 15 sekunder. Man kör hårt med ca 550 watt och 120 i kadens i varje intervall, sedan sänker man intensiteten till ca 220 watt i 45 sekunder och sedan är man på det igen.

När man kört 8 intervaller kör man på ca 250 watt i 4 minuter och sedan upprepas hela proceduren.

Det blev alltså 16 stycken 15 sekundersintervaller med hög kadens och ganska många watt. Pulsen hinner inte bli extremhög, men det svider bra i benen. Som högst i slutet av andra åttan hamnade jag på ca 95% av maxpuls. Snittet för hela passet blev dock inte så högt, ca 82%.

Det blev alltså ca 4 minuters riktigt rejäl träning, varken mer eller mindre. Det kändes helt ok.

1 kommentar:

  1. Kort men hårt!
    Som sagt väl utförda träningspass är guld värda.

    SvaraRadera