söndag 16 februari 2014

Fullständigt misslyckat

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. Det har funnits bättre dagar. Irritationen och frustrationen har varit och är stor.

Tanken var att idag köra ett ganska lugnt distanspass samtidigt som jag såg på OS-stafetten. Så långt inget speciellt och allt var okej.

Jag kom igång till och med några minuter innan längdåkarna startade och allt kändes bra. Så tappade Nelson skidan och jag tänkte nu är han körd. Det stämde dock inte. Han blev inte stressad, utan kom snabbt tillbaka i loppet och gjorde en kanoninsats. För egen del började snart problemen, och jag till skillnad mot Nelson kom aldrig tillbaka.

Efter ungefär 20 minuters cykling försvann motståndet i trainern. Allt hade låst sig, vilket har hänt någon enstaka gång förut. Det blev till att starta om mjukvaran i datorn, vilket brukar lösa problemet. Dock inte denna gång.

När jag skulle starta om programmet fanns inte längre någon kontakt mellan trainer och dator. Vad problemet var hade jag inte en aning om. Sedan dess har jag uppdaterat mjukvaran i datorn, startat om densamma ett antal gånger, uppdaterat själva datorn, bytt ut sladdar till trainern, startat trainerprogrammet på olika sätt, kopplat ur och i strömmen och lite annat smått och gott.

Allt detta medan jag försökte hålla kolla på hur det gick i längdåkningen. För varje sak jag provade utan att det fungerade ökade frustrationen. Om det löste sig till slut? Knappast.

Till slut gav jag upp och såg andra halvan av tredje sträckan och sista sträckan utan nya försök att få igång trainern. Längdåkarna var riktigt lyckade, själv kändes det riktigt misslyckat. Det var knappt att jag kunde glädjas åt segern, och då är det inte bra.

Idag har alltså fått 20 minuters träning med "noll" intensitet, och en trasig trainer. Det var inte riktigt vad jag tänkt mig när jag startade dagen.

Jag ska prova några saker till i kväll, men lyckas inte det måste jag dessutom beställa en ny trainer, vilket både leder till rejäla utgifter och ett hack i kontinuiteten för träningen.

Jag hoppas verkligen att nuvarande trainer kan hålla sig på banan i 7 veckor till, så att jag behöver köpa en ny först till hösten. Min känsla säger mig dock att det kan bli beställning redan ikväll.

Vad jag ska köpa, inte en aning. Inte optimalt med krav på så snabba beslutsvägar. Samtidigt vill man inte vara utan trainer särskilt många dagar. Katten har lovat att jag kan använda hennes, det är snällt och bra men ingen hållbar lösning över tid.

Jag fick dock 30 minuters styrketräning då jag i eftermiddag skulle skotta en snö vilken regnats på ett antal timmar. Jag kan säga att den var inte helt lätt och jag är ju inte särskilt stark.

Nu blir det middag, sedan ett sista försök med trainern. Önska mig lycka till, det kan jag behöva.

10 kommentarer:

  1. Ajajdå! Fasen också! Det lät inte bra.
    Såg en annons på happymtb men den var i stockholm.
    http://happymtb.org/annonser/index.php?page=view&id=110910
    En tacx i-flow för 1500:-

    SvaraRadera
  2. Trist när teknik strular.
    Det var en de bidragande orsakerna till att jag köpte en som är helt utan teknik.
    Kurt Kinetic road machine, på den ändrar man belastningen med utväxlingen på cykeln.
    livstidsgaranti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Kent det är nog rent teoretiskt rätt tänkt. Jag motiveras dock ganska rejält i min träning av att få träningsdata att analysera och utifrån detta sätta upp mål. För det tror jag man behöver den typ av trainers som har "allt", men också de som går sönder. Tittade på din trainer, och den verkar dock bra.

      Radera
  3. Läste precis i senaste svenska cycling plus test av trainers att CycleOps Fluid 2 för 3000:- vann testen. Men jag måste säga att min tacx flow med vr upgrade från augusti 2009 håller än... Ta i trä! Har inte krånglat alls. Men kompisen tacx flow bara 2 år gammal har pajat så det verkar vara lite si och så med kvaliten...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag såg det Mazze. Men vad jag förstår finns få analysmöjligheter, och då är den inte optimal för mig. Det verkar som du säger vara lite upp och ned med Tacx. När de fungerar är de väldigt bra, men det är inte alltid. Min är 3,5 år och jag har hunnit ha problem med mjukvaran vilket förstörde några veckors träning innan det var fixat och nu detta. Inte alls optimalt.

      Radera
  4. För egen del är det kroppen som strular. Ligger utslagen med havererad mage

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken mardröm. Jag vet hur det är att ha magproblem, och då är det helt kört med träning. Jag hoppas verkligen att det inte blir allt för långdraget.

      Radera
  5. Ajj Jocke! Inte bra, magproblem är nog bland det värsta man kan drabbas för det slår ut hela kroppen... Krya på dig!

    SvaraRadera