tisdag 4 februari 2014

Vila så kommer formen

Ikväll körde jag för andra dagen ett extremt kort pass. Det passar perfekt in i planen då jag kört mycket och långt veckan innan.

Det blev som igår lite intensitet som förhoppningsvis med all träningstid och distans som varit på slutet ska innebära att jag tar några steg framåt. Nu är det ju vila onsdag-fredag och jag hoppas då på en rejäl superkompensation.

Idag blev det trettio minuter varav 10 minuter där det var ganska tufft. 12 minuters uppvärmning och sedan blev det 10 stycken 30 sekundersintervaller. Mellan varje intervall körde jag lugnare i 30 sekunder.

Målet var att lägga intervallerna på 400 watt. Vid en summering av träningen fungerade det bra. Som högst hamnade jag på 426 watt och som lägst 395 under intervall 7 då jag var ofokuserad. Snittet för alla tio intervaller blev 411 watt.

Snittpuls under intervallerna inklusive vilan däremellan hamnade på 86% av maxpuls. Högsta puls under dagen hamnade på 93% av max.

Snittet för hela rundan inklusive uppvärmning mm blev 267 watt och en snittpuls på 80% av maxpuls.

Det kändes helt okej i dag trots träning 9 av de 10 senaste dagarna och totalt 30,5 timmar på sadeln. Nu är det IKT-konferens under tre dagar i Stockholm, och då ligger fokus på allt annat än träning. Men det är ju under vila man går framåt.

2 kommentarer:

  1. Jag tror du är rätt ute det kommer snart en boost som heter duga :-)
    Men sen gäller det att kapsla in den rackarn å inte släppa iväg honom...
    Där ligger det svåra :-)

    SvaraRadera
  2. Helt klart Mazze. Det är altlid utmaningen att behålla de förbättringar som kommer och bygga på det och inte falla tillbaka på tidigare nivå.

    SvaraRadera