måndag 7 mars 2016

Ett år äldre - ett år starkare?! Eller bara en förlustaffär?

Så kom den dagen då jag fyllde jämnt. 44 är ganska gammalt, men förhoppningsvis finns det många bra år kvar. Då tänker jag inte bara i livet, utan också som idrottare.

Jag hoppas och tror fortfarande att jag i flera år till ska kunna bli starkare, trots att jag blir äldre. Kanske naivt, men än så länge har jag varje cykelår blivit ett år starkare. Det kan nog lyckas några år till, om jag får vara frisk och skadefri?!

Idag blev det tydligt att Katten har koll  på hur jag är och vad jag prioriterar.

Jag fick gratulationer i sängen, men istället för sötsaker hade Katten gjort ett fint hjärta av två ägg. Jo, hon vet att jag gillar sött, men att jag samtidigt vill hålla nere detta. Tyvärr var jag så hungrig att jag inte fick med konstverket på bild.

Jag fick en mängd paket av Katten och Melvin. Först och främst en rejäl påse paranötter för min hemgjorda müsli.

På senare tid har jag pimpat min müsli med egentorkade jordgubbar och hallon. Det är helt klart att Katten tycker att det varit omständligt och tidskrävande. Hon har helt rätt. Som ett tecken på detta fick jag i dag två påsar frystorkade jordgubbar.

Katten gillar inte när jag cyklar omkring själv, och hon är rädd att något ska hända. För att säkerställa att hon snabbt kontaktas om det tråkiga skulle vara framme fick jag i dag ett armband som ska användas vid cykling.


Sedan är det helt klart att Katten tycker att jag tränar mycket och börjar bli gammal. Helt klart bör jag sköta om skinnet i ansiktet bättre.

Något litet gott och sött borde jag få ändå, tänkte Katten. Hon vet att jag älskar saltlakrits och dessutom starka saker. Jag fick därför lakrits med Chili Flakes. Gott! Exakt. Det är redan slut. Därför fick jag bara något litet - har jag väl startat finns inget stopp.

Jag fick också lite snygga sockar. Sonen hade också gjort en egen fin present på slöjden. Ett armband som jag direkt tog på och har använt hela dagen.



Senare på dagen hade jag födelsedagsfika. Nu är vi alla tre förkylda, så de flesta blev bortskrämda. Men några kom vilket var trevligt.

Jag provade sedan att röra på benen lite lugnt för att se om förkylningen var ur kroppen. Tänkte det kunde bli en bra present. Tyvärr var det någon som tyckte jag redan fått tillräckligt med presenter.

Just det. Glömde nämna att när jag gjorde en smulpaj till gästerna, började det lukta bränt. Jag kollade vad som skett. Ugnen hade löpt amok och blivit överhettad för att därefter haverera. Trots mycket bra presenter, blev därmed födelsedagen en förlustaffär. Inköp av ny ugn blir nästa uppdrag.

7 kommentarer:

  1. Ah men grattis Tomas!!!
    Det missade jag, trist med alla era sjukdomar och ungskraschen...
    Krya på er allihopa.

    SvaraRadera
  2. Grattis på födelsedagen!

    SvaraRadera
  3. Grattis på födelsedagen!

    SvaraRadera
  4. Vilka bra presenter! Tråkigt att jag inte kunde komma, men vi träffs ju i helgen, bäste bror!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt fina. Ja, det var inte mycket att göra åt. Ser verkligen fram emot helgen!

      Radera