söndag 6 mars 2016

När du inser du behöver tänka om

Tankarna när du efter två veckors ofrivillig vila kör ett första träningspass och inser att du är lika stark som en orkeslös sengångare, ja de tankarna skippar vi att snacka om just i dag.

I stället skriver jag att jag nu hoppas att förkylningen snart är helt borta.

Då det brukar ta ungefär lika länge som förkylningen hållit i sig att komma tillbaka till samma nivå som innan sjukdom, behöver den lämna mig typ nu. Om det händer är jag då alltså som bäst tillbaka om två veckor.

Inte muntert då fyra veckor "försvinner" just i detta läge när nästa utvecklingsnivå skulle tas. Att ta ytterligare ett steg kan jag nu glömma inför första tävlingshelgerna, utan nu får jag tänka om och lägga om träningsplaneringen och då även fokus.

Jag får helt enkelt sänka förväntningarna till tävlingshelg ett den 23-24 april och helgen efter. Det är inte rimligt att nå den kapacitet jag tidigare satsat på, men jag hoppas fortfarande att jag kan nå en acceptabel nivå. Men även det hänger på att kroppen nu börjar svara så jag kan börja trycka på igen.

Ska jag tillägga att nu är både Katten och Melvin förkylda, och har vi riktigt "tur" snurrar förkylningen några varv till.

Nej - nu avslutar vi med positiva tankar. Det vänder nog snart. Ja, det måste det.

2 kommentarer:

  1. Tror inte man tappar nämnvärt i grundnivå vid en förkylning. Givetvis i form för stunden och lite i tid att bli bättre. Men hur mycket bättre är det möjligt att öka sin grundnivå på två veckor? Inte jättemycket direkt. Skulle inte direkt bli så oroad om Zlatan får en förkylning nästan två månader före EM-slutspelet eller att Henrik Lundqvist får det innan World Cup. Inte heller skulle jag tvivla på att en konditionsidrottare som Johan Olsson skulle prestera bra om han var förkyld två månader innan en tävling. Nä tycker det känns lite överdrivet.. Självklart tråkigt att inte kunna träna som man tänkt. Men det är en annan sak.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns bra att bli jämförd med sådana stjärnor..

      Jag var lite kort i det jag skrev, så för att få hela bilden behöver man ha läst vad jag skrivit tidigare. De senaste sex veckorna har bara bestått av två veckor "riktig" träning. Det har gjort att den nivå jag hade i slutet av januari är den nivå jag kan räkna med som bäst när jag återhämtat mig efter förkylning. Det brukar ofta ta två veckor efter att man tillfrisknat. Då är vi inne i andra delen av mars. Sedan ett år är det sedan bestämt att jag ska åka utomlands med klubben i 12 dagar och då blir det mer mängd och man får akta sig för att bli sliten. Det gör att jag behöver vara fräsch innan och ta det lugnt efter. Sedan är det dax för lopp.

      Hur som blir det då alltså så att jag har haft 2 månader där jag inte haft möjlighet att arbeta på förbättring, utan bara att bibehålla nivå.

      Jag vet sedan tidigare att om jag fått till träningen från slutet av januari hade jag helt klart varit rejält starkare i slutet av mars. Nu är jag osäker på vilken nivå jag kommer att vara på.

      Jag hoppas självklart du har helt rätt, och att inte andra idrottsexempel som finns är de som gäller mig. Där har några veckors förkylning i fel läge förstört en hel säsong.

      Men det är klart - det är lätt att bli bitter, och då är det svårt att se det positiva.

      Vi bestämmer att du har rätt och så satsar vi på det. Facit kommer i april och jag ser mer än gärna att jag är fel ute i det jag nu skrev.

      Radera