torsdag 13 mars 2014

Lång tröskel

Ikväll var det dags för träningspass fyra denna vecka. Måndagen bjöd på en lugnare träning som syftade till att komma igång efter ett antal dagars vila pga Stockholmsresa. Tisdag och onsdag har jag kört två riktigt tuffa pass med hårda intervaller. Så i dag torsdag blev det ett tempopass.

Jag inledde med uppvärmning följt av sweetspot i 10 minuter. Därefter blev  det en lång intervall på 35 minuter. Först 30 minuter kring tröskel, övergång till en tvåminutersintervall direkt följt av ytterligare 3 minuter tröskel.

Tröskeln kördes på 340 watt, 100 i kadens och en puls på 84% av max. Tvåminutaren på 410 watt, 108 i kadens och med en maxpuls på 93%.

För hela träningen blev det 316 watt och 80% av maxpuls. Riktigt positivt att benen fortsätter att kännas starka.

Nu blir det vilodag i morgon fredag. Vi får då också besök av föräldrar och svärföräldrar. På lördag är jag på det igen och tanken är då att köra lite längre träning än vad som varit fallet under veckan.

På söndag ska jag med sonen på innebandysammandrag. Vi åker före nio på morgonen och är nog inte hemma förrän vid fem. Då jag dessutom kommer behöva arbeta under söndagen blir det nog vila även då.


6 kommentarer:

  1. Bra pass.

    Btw, Har du redan fått tag på ett nytt trainerdäck eller har du snott Katarinas?

    SvaraRadera
  2. Tack.

    Nej inget nytt däck. Här lånas det hej vilt av Katten. Nästa vecka tänkte jag låna hennes cykelskor....

    SvaraRadera
  3. Hur ser det ut hos er är det möjligen snart dags för utomhus premiär kanske?
    Här är vägarna nästa ok lite vattensamlingar här och där som kan vara vanskliga om det är ner mot nollan. Men fortsätter detta så är det en rekordtidig premiär för min del om säg 1-2 veckor. Förra våren var det sista veckan i april jag började cykla ute...
    Bra kört Tomas i vanlig ordníng.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här brukar det vara premiär ca den 12 april. I år blir det nog lite tidigare. Dock behöver de få bort några tusen kg sand från vägarna, och det lär nog dröja innan de tar tag i det. Jag gissar därför att det inte blir någon tur ute innan Mallorca den 1 april.

      Roligt om du hinner ta en tur innan Mallis.

      Tack.

      Radera
  4. Frun min sa att hon precis läst att nu är våren här :-)
    Bara sex veckor för tidigt då... Enligt metrologen är definitionen på vår(om jag kom ihåg rätt) en hel vecka med temp över nollan... Å det har vi ju haft faktiskt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter bra. Då ser vi till att sommaren också hamnar 6 veckor före.....

      Radera