fredag 4 april 2014

Mallorca 2014 - Binnisalem, Binali, Sencelles, Sineu, Porreres, Lluc Major

Dag 4 med cykling på Mallorca är nu avslutad.

Vi var medvetna om att det precis som i går skulle regna delar av dagen. Det gjorde att vi försköt starten till klockan ett. Då vi samtidigt körde förmiddag igår blev det en extra lång vila mellan passen, då vi var i mål igår vid halv tre. Det är ju bra att få lite vila då målet är att köra alla sju dagar vi är här. Sedan får vi se hur det går med det.

Idag blev vi fem cyklister på rundan då Micke, Johan och Klas valde att ladda för morgondagens bergsetapp och bror inte var frisk. Det finns dock hopp om att bror ska kunna köra imorgon då han är klart bättre i dag. Jag hoppas verkligen det går.

På förmiddagen var det riktigt regnigt och surt, och vi förberedde oss för kanske 12 grader och om vi hade tur inget regn. Just före ett slog vädret om och det blev riktigt bra. Det var över 20 grader och för första gången sedan vi kom var det ordentligt med sol. I stället för en massa kläder räckte det med cykelbyxor och cykeltröja. Inte helt fel.

Idag var planen att köra hyfsat långt, med hyfsat fart, med få och korta stopp och inte så många höjdmeter. Allt lyckades! Vi drog inte ens på oss någon punktering idag. Det blev alltså en kanonrunda.
Vi utgick från hotellet på Playa de Parma, via Santa Maria till Binnissalem. Därefter passerade vi Binali och Sencelles innan vi stannade för fika i Sineu.
Vid fikat var Tellné riktigt ”modig” och beställde två koppar kaffe. Servitrisen förstod ingenting och blev mycket fundersam. När även jag gjorde detsamma började hon skratta och skaka på huvudet. Det är visst inte vanligt att man dricker så mycket kaffe här i landet. Stannar vi på ett fikastopp i Sverige brukar jag hinka i mig 5-7 koppar, men det är alltså inte läge här. Detta var för övrigt första fikastoppet sedan vi kom hit som det var riktigt varmt när vi satt och slappade.

När vi rullade vidare passerade vi Petra och Manacor för att stanna i Felanitx på en mack för att fylla på vatten. Sedan Porreres, Lluc Major och småvägarna tillbaka till hotellet.

Totalt blev det ca 140 km på en bit under 4,5 timmar och ca 700 höjdmeter.

Alla kämpade på bra under hela dagen. Mot slutet var det lite tyngre för några, men alla gick på ändå. För egen del kändes kroppen som den skulle. Det blev ett distanspass som hade bra kvalité, men samtidigt blev jag inte särskilt trött. Med andra ord optimalt för fortsättningen. Sedan får vi se hur 16,5 timmars cykling på fyra dagar känns när vi i morgon åter ska möte bergen. Vi vet ju sedan tidigare att när det är småkuperat och mycket slätdrag som i dag så är jag stark. I bergen blir det lätt tyngre när man ska dra sin tunga lekamen uppför en massa berg. Nu kändes det bra dag 2 då vi tog 2.600 höjdmeter, men i morgon är det alltså dag fem. Då är det en helt annan historia.

Vi har i alla fall enligt prognoserna riktigt fint väder att se fram emot. Sedan är kustvägen riktigt fin. Så även om kroppen skulle vara seg finns annat som jag hoppas väger upp.   

Avslutningsvis måste jag också tack David Lif för bra tips i går på bloggen kring mina växlar. I dag flöt de på perfekt!

1 kommentar: