tisdag 1 april 2014

Mallorca 2014 - Hyrcyklar och Randa

På utsatt tid 11.20 landade vi i dag på Mallorca. Allt hade gått smärtfritt hela morgonen och hela resan. Sedan startade problemen…..

Det började med att vi fick vänta en bra bit över en timme på vårt bagage. När vi sedan skulle ta vår förbeställda transfer visade det sig att de ansåg att en av cykelväskorna var för stor, och dessutom var de inte så pigga på att ta cyklar alls. Jag fick dividera med bolaget ca 30 minuter och åtminstone 7 personer på plats eller i telefon blev inblandade. Till slut kom de fram till att vi kunde prova om grejerna rymdes i den minibuss som beställts. Det var ju bra, men hade kanske varit ett alternativ redan från början!?
Transfern tog bara 10 minuter. Vi checkade in och sedan gick de som inte hade med sig cyklar för att hämta hyrcyklarna. Väl på plats hos hyrfirman efter en promenad på kanske 20 minuter fick de veta att det skulle vara stängt 2,5 timmar. De fick gå tillbaka till hotellet, byta om mm. Därefter blev det lunch för dem och sedan åter till hyrfirman.

När grabbarna gick till hyrfirman första gången satt vi tre som hade med oss egna cyklar ihop dem. Det visade sig snabbt att en avgörande detalj till brors cykel hade försvunnit. Han fick sedan ägna flera timmar åt att åka runt och se om det gick att få tag på reservdelar, helt utan resultat. Det gick att cykla på cykeln i dag, men det fungerade inte långsiktigt.

När jag satt ihop min cykel visade det sig att den helt plötsligt börjat knäppa när jag trampar. Hyfsat irriterande. Jag har inte heller lyckats lista ut var ljudet kommer ifrån och de åtgärder jag gjort har inte gett resultat.  Vad som är extra underligt är att när jag lägger hårt tryck i trampningen försvinner ljudet. Risken är att jag måste dras med detta hela veckan…

Efter många timmar var vi slutligen ute på vår första cykeltur för resan. För att ytterligare förhöja utmaningarna körde vi fel ett antal gånger innan vi nådda Randa som skulle bli dagens klättring. Det blev ca 5 km bra stigning. Jag hade planerat att ta det relativt lugnt uppför då det var första träningsdagen, men några grabbar drog iväg rejält. Efter ett tag tänkte bror och jag att vi skulle cykla ikapp dem, men de körde på så pass bra att vi inte han ikapp alla. Vi verkar ha starka grabbar med på resan.
 Förutom denna ansträngning blev det enligt min mening en lugn första dag. För egen del fick jag ihop ca 80 km, medan den gemensamma turen var några mil kortare. Jag han nämligen köra en del under allt väntande innan vi började vår resa.
 Nu tillbaka till Randa. Väl på toppen tog vi det lugnt ett tag innan vi rullade ned. Väl nere väntade och väntade vi på tre i gruppen. Efter ett tag började vi bli oroliga och började cykla upp igen. Efter några kilometer såg vi dem stående vid vägen. Det visade sig att bror fått punktering, och inte bara en gång. Någon form av fel på däcket/fälgen var det.  Bakdäcket var också förstört då bror fick panikbromsa vid punktering nummer två för att inte krascha. Vi provade att tejpa bakdäcket med silvertejp, men bror kom bara ca 100 meter. Det var inte bakdäcket som var problemet, utan det blev den tredje punkteringen på framdäcket. Det slutade med att bror tvingades åka taxi tillbaka till hotellrummet.

Vi andra rullade då vidare, då det började bli mörkt. Efter att ha haft motvind och motlut mest hela vägen till Randa var det nu utför och medvind. Vi låg hela vägen mellan 40 och 70 km/h utan någon större ansträngning.

Väl tillbaka på hotellet blev det dusch mm innan middagen.

Innan middagen var bror tillbaka. Han hade då hunnit med att köpa fyra slangar, två däck och ett komplett vevlager. Av detta kunde han ta en reservdel så att hans cykel skulle fungera i morgon. I och med detta, att han byter slangar och däck hoppas jag bror har större tur i morgon.

I morgon får den som vill och kan sig en rejäl genomkörare. Vi planerar ca 15 mil i bergen. Den som vill cykla kortare kan vika av antingen så det blir ca 6 mil eller ca 10 mil.  Själv planerar jag den längre sträckan och hoppas benen känns bra imorgon och att den störande förkylningen väljer att ge upp.

Avslutningsvis blev det ändå en bra cykelrunda (kanske inte för bror) idag, trots alla problem som uppstod. Cykling är verkligen roligt


För övrigt har Norwegian ännu inte hört av sig kring de fel som de begått kring betalningen av resan som jag skrivit om tidigare. Service?

8 kommentarer:

  1. Hoppas de övriga dagarna inte bringar samma otur!

    SvaraRadera
  2. Smörj in gängorna på pedalerna så slutar knaket, jag lovar

    SvaraRadera
  3. Jag hoppas verkligen att det inte fortsätter med denna otur för Joakim!

    SvaraRadera
  4. Jag hoppas verkligen att det inte fortsätter med denna otur för Joakim!

    SvaraRadera
  5. Jag hoppas alla slipper otur.

    Tack för tipset Stefan. Jag ska genast prova

    SvaraRadera
  6. Ajdå! Det där var ju värre än värst! Men siesta på cykeluthyrningen hur tänkte de där?
    Det var väl inte Hurzeler tysken eller hoppas jag?
    Nå nu har ni gjort bort allt tråkigt nu hoppas jag det bara är det roliga kvar :-)
    Have fun ride on!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyskar brukar vara på G, men det var de. Något att beakta när man hyr cyklar

      Radera