tisdag 3 juni 2014

Träningstävling - En formhöjare!?

Vid dagens träningstävling som vi i Vännäs CK arrangerade blev vi 9 hugade cyklister. Vi hade hoppats på några fler, men några "säkra" hade förhinder och andra vet vi inte varför de inte dök upp. Men det blev ändå ett riktigt bra pass med många duktiga cyklister.

Vädret var riktigt bra med strålande sol och värme i luften. I dessa lägen är verkligen lvg-cykling en dröm.

Jag började cykelrundan med att rulla lite kring Vännäs innan jag cyklade mot Vännäsby och Byastugan där vi skulle samlas. Vi rullade därefter master till Brån där starten gick. Vi hade då 33 km framför oss. Med andra ord blev det en ganska kort tur. Men även på korta sträckor kan man köra sig trött.
Snart dags för start
 Det visade sig snart att det främst blev jag och bror som drog klungan. I den första rejäla backen i Överboda valde dock Helmersson att höja tempot. Han gjorde ytterligare några tempohöjningar under rundan. I övrigt gjorde bror några ryck och var också uppe och höll tempo.

Själv var jag ganska aktiv för att verkligen se till att det skulle bli en bra genomkörare. Jag gjorde utbrytningar i både tid och otid. Såväl uppåt, på platten och utför. Då ingen ville/orkade skarva syftade rycken mest till att göra mig och andra lite trötta.

Vi var fortfarande 7 av 9 cyklister kvar när det bara var fem kilometer kvar. I sista backen åkte ytterligare någon av. Jag insåg att det skulle bli spurt och lade mig på tredje rulle de sista två kilometrarna. Jag trodde bror som låg på andra rulle skulle starta spurten, men när det inte hände kastade jag loss med 375 meter kvar.  De sista trehundra meterna låg jag på över 55 km/h och som fortast på 55,9 km/h. Jag kände mig mycket stark i spurten och vann ganska så lätt med bror som tvåa.

Då ska vi samtidigt komma ihåg att bror kört extra tufft den senaste veckan med fokus på de "riktiga" tävlingarna som kommer, så han var av förståeliga skäl inte lika krispig i benen som han brukar. Om bror haft fräscha ben kanske spurten fått annat utfall!?

Hur som helst är resultaten på en träningstävling är inte viktigt, däremot var det positivt att jag kände mig hyfsat stark och kunde köra många intervaller och ändå ha krut kvar på slutet. Jag har dock en bit kvar till en riktigt bra form, då jag skulle behöva orka 5-10 sekunder till i varje intervall i den fart jag önskar.

Snittfarten om vi räknar bort Masterstarten blev 36 km/h. Det kan tyckas vara långsamt, men då var vi få som drog och dessutom var det väldigt ryckigt vilket inte är optimalt om man vill ha en hög snittfart.

Det är roligt att vi har så många starka cyklister i föreningen vilket dagens övning visade, och då var flera duktiga cyklister ändå inte med. Jag hoppas att jag och bror får sällskap på några aktiviteter i sommar.
Fika inne i byastugan.
 Efter målgång blev det fika i byastugan som bror fixat. Kaffe, gifflar och lite kakor. Gott. Det blev trevligt snack en stund innan vi rullade tillbaka till Vännäs.

Totalt fick jag ihop 51 km och många rejäla intervaller. Själv gjorde jag 8 ryck under själva träningstävlingen plus en spurt där alla tog mig in på pulszon fem. Förhoppningsvis är det bra för formutvecklingen.
Efter fika var det dags att rulla hem i kvällssolen





Jag hoppas att alla som var med tyckte att det var en trevlig kväll. Nästa träningstävling sker den 18 juni. Då blir det tempo, men på racercyklar.

Om kroppen tar genomkörarna i går och dag bra skulle jag gärna delta på tävlingarna i Stockholm i helgen. Om kroppen är med avgör i första hand familjesituationen om det blir möjligt, så det får nog avgöras i sista stund.

1 kommentar:

  1. Ytterst tveksamt om det blivit annat utfall men jag hade nog i varje fall kunnat utmana med fräscha ben.

    Hoppas det funkar så att du kan åka i helgen.

    SvaraRadera