måndag 13 april 2015

Mallorca - Ensam och inte en solstråle på min hud

Vad gör man en vilodag som denna då man dessutom inte har något sällskap!? Det kan man ju faktiskt undra.

Jag har i alla fall hållit vad jag lovat och i stort sett varit stilla hela dagen. Jag har mest suttit i mitt lilla rum här på Hotel Arenas och låtsats att det varit en vanlig arbetsdag. Nu kanske någon av er tycker att det verkar skumt, men ska det vara möjligt att vara borta så här pass länge behöver jag arbeta lite varje dag och någonstans mitt i ett lite längre sjok. Det behövs för arbetet, och det underlättar också när jag kommer tillbaka.

Idag har jag faktiskt bara varit utomhus max en halvtimme i samband med att jag gick och handlade lite att äta.
Det närmsta jag kommer stranden på denna resa lär vara en bild från strandpromenaden

Ja, det har varit strålande sol idag också, men jag har ju varit ute hela dagarna i nio dagar i rad, och förhoppningsvis även de kommande sju, så då får man vara inne även när det är sol. Det har mamma sagt. Eller har hon det? Troligen inte. Men hur som tyckte jag det kändes okej, och som det ser ut fortsätter finvädret!
Från Mallorcaresan i fjol, precis som alla bilderna nedan
Så här fram emot kvällen har jag för andra gången på denna resa packat ihop mina saker. Nej, jag skulle ju inte hem i morgon, men åter byta rum. Nu blir det åter dubbelrum då jag ska bo med bror de närmsta sju dagarna.
Varje morgon 09.30 var det avfärd från hotellet

Vi hade någon form av punkteringsrekord. Redan första dagen tror jag det var 5-6 stycken

Nu hoppas jag att allt flyter med flygbokningar, övernattning på Arlanda och hotellet här. Det är viktigt hur som, men extra viktigt då jag skött alla bokningar och får ta ansvaret om något går fel.
Glada cyklister i fint väder
Planen är i alla fall att halvsju i kväll lyfter planet från Umeå med mina cykelkompisar. Sedan blir det övernattning på Rest and fly, innan de åker vidare mot Mallorca för att förhoppningsvis landa vid vårt hotell vid tolvtiden i morgon.
I Valldemossa sker dialogen om fortsättningen av rundan
Bror har med sig sin cykel, medan de andra hyr. Cyklarna skulle levereras till hotellet vid ett, så förhoppningsvis blir starten för vår första cykeltur inte allt för sen.
Som brukligt blev det en dag ett stop i Petra. När jag tittat på bilderna från i fjol ser det ut som att vi kan få större tur med vädret i år. Men denna dag var det fint.
Precis som ifjol kör vi en uppvärmningsrunda till Randa och tillbaka. Det blir inte mer än ca 80 km och endast en backe upp till klostret. Alldeles lämpligt alltså. De följande dagarna väntar större utmaningar.
En dag då alla körd inkognito, utom jag. Därför fick jag inte vara med på bild.
Sista dagens cykling. På väg upp i bergen. Några timmar senare hade jag gjort en rejäl krasch.
Nu ska jag gå och äta min middag på hotelle. Fixa och dona lite mer, sova en stund och sedan blir det förhoppningsvis cykling i dagarna sju.
Avslutar med en bild från några dagar tidigare bortanför Estellencs efter den bergiga västkusten.

4 kommentarer:

  1. Fan Tomas vad det där ser gött ut!!!
    Jag hoppas verkligen ni får det bra Freddan sa nått idag på jobbet om att det är kanonväder på Mallis! Här uppe äre ösregn som gäller i dagarna tre eller var det rent av mer?
    Suck!
    Njut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt klart.
      Ja, det stämmer bra. Just nu är vädret riktigt great och det ser ut att fortsätta!!
      Läste just en nyhet att det väntade snö i Västerbotten. Surt det.
      Skönt att vara här i vämen.

      Radera
  2. Din mamma säger att du fick vara inne i dag! Trevligt att din och Katarinas vecka blev så bra :) Hoppas att kommande vecka också blir riktigt bra och skadefri! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra, så jag inte misskötte mig. Ja, vi hade det riktigt bra.

      Vi hoppas på detsamma nu. Ena knäet och ena vaden spökar lite, men det hoppas jag kunna skrämma bort, sedan får jag försöka undvika en krasch i år.

      Kram.

      Radera