tisdag 14 april 2015

Mallorca - Så var vi tretton och Randa fick besök

Idag landade 12 Vännäs CK-kamrater på ön, så nu är vi tretton på plats. Allt flöt på bra, så de dök upp vid hotellet redan efter elva. Det gjorde att vi inte behövde stressa med förberedelser lunch, incheckning mm.

Cyklarna som 11 av de 12 nytillkomna hyrt dök som avtalat upp klockan ett. Däremot visade det sig att den cykel Jonas skulle få cykla på hade även den gamle cykelvärldsmästaren från 1923 använt. Den var bra då, men inte något vidare nu. Efter lite dividerande som bror skötte lyckades Jonas få byta till en mycket nyare carboncykel. Allt var frid och fröjd, dock blev vi lite försenade då de var tvungna att hämta den nya cykeln på sin cykelaffär.

Trots detta lilla missöde var vi ändå samlade utanför hotellet vid halvtre. Redo för att ge oss av. Alla var på gott humör och solen sken.

Som första cykeldag blev det som brukligt Randa och klostret på toppen som mål. Vi cyklade dit via LlucMajor och stannade några gånger för att slipa till cyklingen och samarbetet vilket krävs då vi är så pass många.

Väl framme i Randa och redo för den klättring som leder upp till klostret tog vi ett kort stopp för att samla ihop gruppen.

Därefter bar det av. Det började olustigt med att ambulans och polis var i början av backen där det skett en olycka. Vi gled långsamt förbi.

Därefter blev farten högre och jag la mig i rygg på backspecialisterna Helmersson och Jonas. Det kändes oförskämt bra i det tempo som hölls, och med lite mindre än halva klättringen kvar bestämde jag mig för att markant öka tempot. Ganska snabbt släppte Jonas, medan Helmersson låg bakom. En fartökning till gjorde att jag var först på toppen. Om de andra tog i eller inte, det vet jag faktiskt inte. Det spelar mindre roll. Nu nådde jag målet, att få ha mina nya cykelstrumpor i morgon. Ett par strumpor fulla av prickar motsvarande bergatröjan. Vad gör man inte för ett par strumpor!?

Vi väntade in varandra på toppen. Snackade lite och rullade utför för att återsamlas vid botten av backen. Vi rullade in mot LlucMajor. Jag hade sedan tidigare föreslagit en annan väg hem vilket de andra nappade på. Jag har kört denna väg flera gånger tidigare, men av någon anledning körde jag in en väg för tidigt, sedan blev det sightseeing på alla de små vägar som LlucMajor kunde erbjuda. Helt plötsligt blev vi också en del av en skolklass med yngre barn som skulle lotsas hem av polisen.

Men slutligen var vi åter rätt och då skreks det i bakre leden. Årets första punka. I fjol hade vi hur många som helst, så är det bara en om dagen är det ok.

Det var för övrigt ett lämpligt ställe för punka då det fanns ett ställe att köpa vatten alldeles i närheten.

Därefter trampade vi vidare för att landa vid hotellet vid 18.45. En trevlig förstadag var slut. Idag blev det ca 90 km och 700 höjdmeter. Det gick väldigt lugnt förutom i stigningen upp till klostret, men det var ju bra utifrån att vi ska köra en riktig mastodonttur i morgon.

Efter middag vid halvåtta har vi fyllt på med proviant och gjort oss hemmastadda på rummet.

Nu är det snart dags att sova. Det blir frukost redan vid 07.30, då vi ska försöka ge oss av 08.45 i morgon, för att kunna komma tillbaka till hotellet i rimlig tid.

2 kommentarer:

  1. Ser häftigt ut och som vanligt fina bilder Tomas!
    Bergakungen Grattis!
    Helt annat väder än vad jag hade i morse kan man lugnt säga :-/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Mazze.

      Någon bergakung blir jag nog aldrig, men benen känns faktiskt oförskämt pigga. Men det ska nog snart ordna upp sig.

      Ja, jag har hört att vädret är lite sisådär i norr. Här är det som du ser fortsatt fint.

      Radera