torsdag 16 april 2015

Mallorca - Nära akuten och nästan blind

Efter gårdagens urladdning bestämde de flesta idag för vilodag. Många med målet Palma.

För egen del trodde jag inte det skulle bli någon mer cykling alls utan istället ilfart till akuten.

Detta skedde under gårdagens runda då jag fick ett djur som fastnade i tröjan som sedan bet mig i halsen. Jag vet inte om det var en geting eller en humla, men troligen var det en humla då jag är mycket allergisk mot getingar och jag fortfarande är på benen. När det hände han jag bli mycket orolig eftersom det var i halsen, och jag förstod vad som väntade om jag hade otur. I flera mil väntade jag bara på att halsen skulle sätta igen. Det gjorde ont hela kvällen och även i natt. Idag har det kliat, och jag har behandlat med hydrokortison.

Det blev dock inget sjuhusbesök, utan det enda som hände var stickningar och domningar i tunga och läppar. Men det har nu gått över. Ett dygn senare syns fortfarande avtrycken på halsen.
Inte bara cykelbiten
Eftersom jag inte fick någon stor allergireaktion blev jag en av oss som idag hängde på ut naturen. De andra två var Helmersson, som aldrig står över en chans till cykling och Micke som vilade igår. För första gången var det inte toppenväder med strålande sol. Men det gick ändå köra med korta byxor och kort tröja, så det var helt okej.
Helmersson med Micke i rygg. 
Själv var jag i dag jagad av stilpolisen då jag hade stödstrumpor. Min ena vad som varit skadad började göra sig tillkänna, så som en försiktighetsåtgärd använda jag de idag. Förhoppningsvis blir det inte fler gånger på resan.

Sedan körde jag med vanliga glasögon! Varför då? Jo, i går föll vänstra linsen ur två gånger. Jag hade en extra, men det innebar att jag fick cykla 10 mil med bara "ledsyn" på ett öga. Sedan visade det sig i morse att ögat var rött och irriterat. Därför fick ögonen vila idag. Förhoppningsvis är de pigga i morgon. Sedan hoppas jag linserna har förstått att de ska vara i ögat och inte på asfalten.

Vi cyklade idag en ny väg till LljucMajor och sedan till Porreres för att äta lunch. Där hittade vi dock inte annat än stängda restuaranger så vi rullade vidare till Campos del Puerto. Här fanns en mängd restauranger. Vi fastnade för den som på sin entré skrev att de hade ett särskilt cykelgarage på innergården. Det var en sanning med modifikation
Ett "särskilt" cykelgarage
 På restaurangen blev det lite pizza innan vi rullade vidare.
Micke i väntan på sin pizza med skinka.
Ner mot kusten via Sa Rapita och efter kusten tillbaka till Can Pastilla.

Det blev en lugn runda med 500 höjdmeter, 210 minuter och 96 kilometer.

Nu är det till att förbereda sig inför morgondagens monsterrunda med Sa Calobra som den stora höjdpunkten. Avfärd 08.22 från hotellet.

Lite oroväckande börjar dock mina ben som varit allmänt sprättiga i två veckor nu kännas lite gamla. Kanske har de många timmarna cykling gjort slut på all energi som fanns att uppbringa?

Som motvikt har jag nu hällt på några liter Ice-power och hoppas att det får de gamla benen att åter inbilla sig att de är en pigg ungdom, fyllda med kraft och energi. I morgon får vi se hur det blir med det.

3 kommentarer:

  1. Är du mkt allergisk mot getingar så borde du alltid ha en karta med Cortisontabletter i ryggfickan, annars kan det sluta illa om du blir stucken långt från närmsta sjukvård.
    Jag blev getingstucken 2 ggr under samma cykeldag på Mallis för ett par år sedan.
    /Hälsn Fredrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har helt rätt Fredrik. Jag har aldrig tänkt på detta, då jag tidigare varit skonad från bett. Får hoppas slippa några fler bett nu och lösa detta när jag kommer hem. Tack för tipset förresten.

      Radera
  2. Om jag inte minns fel Fredrik så har du blivit getingstucken många fler gånger, men det är väl straffet för att köra med öppen tröja i värmen :-)

    SvaraRadera