onsdag 20 april 2016

Det är nog inte bara en förkylning.......

Som de flesta av er har hört har jag varit mer eller mindre sjuk under sex-sju veckor i rad. Jag har också varit rejält frustrerad.

När jag för några veckor sedan åkte till Mallorca var kroppen inte alls bra. Men ju längre jag vistades på Mallorca desto bättre blev det och i slutet var jag helt frisk.

Jag var riktigt nöjd att förkylningen var borta. Men lyckan blev kort. Redan dagen efter jag kommit hem blev det sämre igen och sedan var hela förra veckan allt annat än bra och det har inte fungerat med träningen.

Min nya teori utifrån detta och lite annat smått och gott är att min dåliga kropp inte bara handlat och handlar om förkylning. Jo, jag har varit rejält förkyld då jag varit liggande vid två tillfällen ggr 5 dagar vardera under februari och mars, men tiden jag varit dålig är så mycket längre.

Men jag tror nu alltså att det är annat som också spökar. Självklart kan det spela in att jag haft och har en stor mental påfrestning av allt som hänt i mitt och familjens liv under så många år, och att vi alla tre hela tiden balanserar på gränsen att orka med. Jag tror ändå inte heller att det är hela sanningen.

Jag lutar nu mot att en mental överbelastning, kombinerat med förkylning satt en bas. Sedan är jag nu allt mer säker på att jag har en överkänslighet i kroppen. Det var ju dessutom ett liknande scenario vid samma årstid förra året. Jag lutar alltså mot astma och/eller allergi, och behöver nog inrikta mig på den linjen.

Jag inbillar mig också att jag nu känner mig något piggare efter behandling mot denna typ av problem lördag-onsdag. Samtidigt kanske jag inbillar mig då minst fem stycken på arbetet i dag sagt att jag låter rosslig och svårandad.

Gissar att jag behöver besöka farbror doktorn och en gång för alla utreda astma-/allergispåret.

Men först hade jag tänkt få tillbaka styrkan i kroppen för helgens och nästa helgs tävlingar. Jag hoppas det är på rätt väg och att antihistaminerna ska hjälpa mig hela vägen fram.

4 kommentarer:

  1. Låter vettigt att ta kontakt för utredning.

    Själv ska jag ta kontakt för att få knälederna utbytta. Alternativt för att träffa en sjukgymnast för rehab program

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hyfsat irriterande med "störningsmoment". Hoppas vi båda får lite framgång i vår kontakter.

      Radera
  2. Låter faktiskt som du kan vara något på spåret där Tomas. Hoppas det reder ut sig. Inte kul med dessa sjukåterfall hela tiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas jag hittat en ingång. Nej, du vet hur det är. Vi som idrottar blir hyfsat frustrerade över det som stör träning och tävling. Observerade art du nu kör på igen, positivt.

      Radera