måndag 18 april 2016

SR P4 intervjuade mig om min blogg.

I morse fick jag besök av Sveriges Radio, P4.

Vad det handlade om?

Ja, denna gång rörde det inte arbetet vilket var skönt. För tyvärr är det så att när du arbetar som Barn- och utbildningschef hör det inte till vanligheterna att media hör av sig och vill veta om allt bra vi gör. Nej, när media hör av sig är det oftast för att de tycker sig ha hittat något negativt som jag ska stå  till svars för. Nu är det ju tur att Vännäs är en bra kommun med otroliga medarbetare och väldigt duktiga förskolechefer och rektorer. Det gör att media inte behöver höra av sig så ofta.

I stället var SR:s intresse min blogg. Men intresset var inte vad man först kan tro.  Vid några tidigare tillfällen har min blogg skapat intresse hos media och då har det handlat om min passion för cykling, träning och livet. Det har lett fram till lite olika positiva reportage kring cykling och hur fantastiskt det är.

Denna gång var det dock något annat som SR var intresserad av. De ville prata med mig om den
den lilla, men ack så betydelsefulla delen av min blogg som handlat om Tovas sjukdom, hennes död och min sorg och sorgbearbetning. Det blev ett jobbigt och krävande, men också ett bra samtal om Tova, hur mycket jag älskar henne och hur ett av mina sätt att bearbeta sorgen och saknaden har varit att skriva om Tova på min blogg.

Kanske är det logiskt att intresset från media hamnar här, då jag haft klart mest läsare när jag skrivit kring mina egna känslor och Tova. De inläggen har haft många tusen läsare, medan övriga inlägg inte har fullt så många läsare, även om ni är många som även vill läsa om min träning och annat i mitt liv.

Programmet kommer att sändas på midsommardagen 11.00, så det är länge innan jag vet vad jag egentligen sa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar