tisdag 19 april 2016

Premiär med tempohojen

Igår kväll var det dags för årspremiär på tempohojen.

Det handlade främst att se så cykeln fungerade, att jag hade koll på allt kring klädsel och övrigt som behövs vid tempo och allmänt känna hur cykeln känns.

Sedan var det förstås viktigt att i alla fall känna av lite tempo. Det blev ett väldigt kort pass, bara drygt 30 minuter. Detta både beroende på att det var väldigt kallt och att jag har en balansgång i att träna och att hinna få kroppen återhämtad inför helgens tävlingar.
Sonen tog en bild innan jag drog iväg.
Min plan är att också cyklar lite kort på onsdag. Då har jag alltså totalt drygt en timmes träning på temphojen sedan i september när det är dags för tävling. Lite tunt för att åka ned till Malmö för att konkurrera med Sverigeeliten, men vad gör man när man bor i norr? Jo, man förhåller sig.

Samtidigt är det ju så att blir inte resultatet vad jag önskar till helgen finns det förhoppningsvis mycket utveckling till senare under säsongen då jag hinner få tid på tempohojen och dessutom kan jag förhoppningsvis träna ikapp det jag förlorat med all utebliven träning i februari och mars.

Men självklart ska jag göra det jag kan på lördag för att få till ett bra lopp.

3 kommentarer:

 1. Det viktiga för dig är att köra tempot på din ftp som jag tror du har stenhård koll på. Å det tror jag räcker rätt långt med tanke på din styrka.
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den har jag koll på. Det är mer att det är helt annan kroppsställning och till viss del andra muskler som ska jobba. Hade inte varit fel att få nöta på det några gånger. Men det är bara att göra sitt bästa.

   Radera
 2. Exakt!
  Du får säkert till det bara du nu får vara hyfsat frisk då.

  SvaraRadera