söndag 4 december 2016

Det gick bra, sedan tränade jag och då ordnade det upp sig!

Idag började det i dur och slutade i moll. Men det är klart det kan ju inte flyta på med träningen varje dag. Det har trots allt gått väldigt bra under en längre tid och denna träningsvecka har överlag varit över förväntan. Men det slutade allt annat än bra.

Men vi börjar från början.

I morse satt jag på hojen redan 09.50 för ett första träningspass. Vi skulle åka till Kattens syster med familj klockan 11 så det fanns en timme att tillgå.

Planen var att träna även på eftermiddagen, så det passade bra att inte gå allt för hårt. Tanken var 15 minuters lugn cykling 30 minuter på MAF-intensitet och slutligen 15 minuter lugnt. MAF-intensitet innebär för mig max 140 slag/minut och att försöka ligga ungefär där.

Jag rullade igång och när jag kom till MAF bestämde jag mig för ca 100 i kadens för att spara benen. Det gör ju förstås att wattalen blir lägre, men jag tänkte att eftermiddagens pass då skulle bli bättre.

Jag blev förvånad att jag låg så högt i watt trots hög kadens och att jag inte ätit någon frukost. Snittet för 30 minuter på ca 140 i puls landade på 291 watt. Jag ska prova någon gång här framöver med optimal kadens och se om jag då kan komma upp i 300 watt utan att gå upp i pulszon 4. Det är hur som helst så att jag nu har en bra aerob bas att bygga vidare från.

Mycket nöjd efter förmiddagens pass blev det en snabb dusch och i bilen intogs sedan en proteinbar och en proteindrink. En timme senare landade vi i Bygdeå.

Efter några trevliga timmar med lunch och fika begav vi oss åter hemåt. Tyvärr tog hemresan en herrans tid då det var ca -1 och regn. Det var alltså ishalka och farten låg kring 40 km/h. Det gjorde att det blev lite stressigt för att få in min andra träningstimme för dagen då Katten också skulle få in två timmars träning efter mig.

Före middagen satt jag åter på cykeln och nu för intervaller. Men nu ville inte kroppen vara med. Jag rullade lugnt och hoppades kroppen skulle vakna till. Jag gjorde några korta fartökningar och hoppades känna mig piggare. Jag körde en tvåa på FTP, men inget gjorde att jag kände att det var läge för några intervaller med kvalité. Det ska tilläggas att det till viss del också kan ha berott på motivationsbrist.

Sedan har jag haft förkylningskänningar under dagen och nu efteråt har jag huvudvärk, så kanske berodde det på detta? Eller så var jag helt enkelt bara vek.

Nej, detta var verkligen ingen träning att skriva hem om.

Till slut efter att ha rullat utan någon vettig kvalité under nästan en timme tänkte jag att jag kör stenhårt 15 sekunder och lugnt 45 sekunder. Så kör jag det fem ggr och sedan rullar jag ur mjölksyran. Det borde motivationen räcka till? Ja, det gjorde den faktiskt.

Jag körde 5 stycken 15 sekundare med ett snitt på vardera motsvarande ca 750 watt, där jag inledde vardera med ca 1000 watt.

I och med att det ändå blev några intervaller behövde jag inte känna mig helt värdelös, men nästan. Nu får vi se om kroppen känns bättre i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar