lördag 24 december 2016

God Jul - Traditioner, och svaga ben

I dessa tider är traditionerna i fokus. En glädjens helg, men också en helg då saknaden gör sig mer påmind.

Vi har hunnit med lite pepparkaksbak och i år ville Melvin ta upp traditionen med pepparkakshjärtan med barnens namn. Tova finns alltid hos oss fast hon är borta.

I går "tomtade" vi, satte upp julgranen och hade myskväll med bingolotto i fokus. Det är helt klart trevligt att vara tillsammans, mysa, äta gott, slå in lite paket och just att det är tradition gör att det är trevligt. Sedan är programmet i sig kanske ingen höjdare.

Jag förstörde dock traditionen och råkade vinna på bingolotto. Ingen av oss har vunnit på alla år vi spelat, så nu har jag förstört allt. Nu ska jag bara fundera ut vad jag ska göra för alla pengarna. Vi delar pengarna på tre, så nu sitter jag här och tittar på 16 blanka enkronor, och är sååååå lycklig.

Väckning 08.30 som alla julaftnar. Vi fikar alltid 09.00 framför tv:n. Då är det lax och annat traditionellt. Dessutom gjorde jag scones en julaftonsmorgon för många år sedan. Året efter sa Melvin att det var tradition med scones, och nu efter många år är det verkligen det. Sonen skulle inte acceptera en julaftonsmorgon utan scones.

Därefter blev det en första julklappsutdelning med julklappar från de vi inte kommer att vara med idag. Sonen som fick de flesta var mycket glad och nöjd med alla julklappar.

Vid elva tog Katten med Melvin och Sirap ut i skogen så hunden skulle få springa runt lite. Jag sprang in garaget och brände av ett mycket kort cykelpass. Jag hade tänkte köra fyror, men kände mig svag och dålig. För att slippa en misslyckad träning och det på julafton till på köpet - ändrade jag snabbt plan. 8 stycken 30 sekundare med 30 sekunders vila mellan fick det bli. Om det gick bra, inte särskilt. Om jag var stark, knappast. Om det var ett kvalitetspass, kändes inte så. Om jag kan sägas genomfört träningspasset okej - troligen.

Tur att vi har julklappsutdelning ikväll. Jag önskar mig starkare ben. Kan i och för sig ta tillbaka mina egna, och byta bort de jag hade i dag. Tror att mina rest bort på julledighet. Men jag fick i alla fall cykla 45 minuter.

Ut från garaget och in i duschen. Exakt då kom de övriga tillbaka. Vilken tajming.

Nu är det bara att göra sitt bästa för att göra sig vacker. Blir nog inte lätt.

När vi är klara åker vi till Tovas grav och tänder några ljus.

Vid 14 ska vi till mor och far. Det känns riktigt bra. En riktig jul firas "hemma". Mina bröder med familjer är också på plats och jag hoppas vi vår en trivsam kväll.

Framför mig de närmaste veckorna finns nu en hel del tuff träning på programmet. Jag hoppas att jag vill vara med både mentalt och fysiskt. Roligt om ni vill hänga med i med och motgång.

God Jul önskar jag er alla!!!!

2 kommentarer: