lördag 21 juli 2018

Cyklister är hårda och blixtnedslag i cykeln

Idag var det åter dags för lite träning. Efter allt strul som varit med träningen under juni månad så har det nu flutit på bättre ett tag.

Planen har varit att få till både mängd och kvalité under några veckor och hålla i fram till tisdag. Därefter rejält mindre träning, men med en hel del kvalité. Målet är att då vara mitt bästa jag när Nordiska Mästerskapen äger rum första helgen i augusti.

Mer än så går det inte att göra, och att det är väl mycket höjdmeter och branta klättringar på Nordiska Mästerskapen (särskilt på tempot) är inte att göra mycket åt.

I söndags var det stenhårt på Vännästrampet. I måndags vila. Under tisdagen blev det först 100 km distans på egen hand och sedan intervaller med Vännäs CK. På onsdagen lite fler intervaller på egen hand och sedan 80 km distans med fartinslag under torsdagen. Då med Vännäs CK. Vila igår och idag lugnt och långt. 18 timmar på sju dagar och då en hel del kvalité också. Precis enligt plan.

Idag skulle vi cykla från Vännäs, mot Bjurholm och sedan via Skivsjö och ta oss till Vindeln där det skulle bli kaffestopp. Sedan via Rödåsel tillbaka till Vännäs. 

För dagen var vi 4 cyklister från Vännäs CK och dessutom ett tillskott från södern. Henrik Nordin från Trosabygdens cykelklubb gjorde oss sällskap. Alltid roligt med gäster.

Mest otroligt var att Helmersson var med i dag. Han som kraschade hårt i tisdags, fick åka ambulans och behövde lappas ihop på sjukhuset. Efter en sådan ful krasch brukar det ta veckor innan du kan cykla ordentligt. Men Helmersson rullade alla 125 km med oss vilket var väldigt imponerade. Visst var det jobbigare än vanligt, men det är ju helt självklart då kroppen ägnar mycket energi åt att laga kroppen. Nu får vi se hur han mår efter detta, men det var ett väldigt bra besked att skadorna verkar vara hanterbara. 

Vi rullade i fin miljö och med ganska lugn distansintensitet. Sedan tog den extrema värmen en hel del trots det moderata tempot. Själv fick jag i mig 3,75 liter vätska under dagens cykling. 

Efter nästan 80 km var vi framme vid kaffestoppet och det blev en ganska så lång och gemytlig paus. Dock behövde Niclas rulla vidare då han hade en tid att passa. Så vi blev fyra som fikade. 

När vi rullade i väg igen var det ca 45 km kvar och då Helmersson borde köra försiktigt idag och Tjäder sa att han var sliten bidrog jag med några 12 km förningar så belastningen skulle bli bra för alla. 

Det blev en trevlig tur i dag, och därför cyklade jag en stund till. Nej, inte därför utan för att jag bestämt det skulle bli 4 timmar idag och då krävdes en liten stund efter den gemensamma cyklingen. Så till slut blev det 135 km och exakt 4 timmar. Trevligt och bra. 

Efter avslutad cykling såg jag att Kattens cykelhjälm mm låg vid dörren, cykeln borta och även bilen. Jag hann bli lite orolig. Vad hade hänt?

Så kom Katten hem och berättade att hon hamnat mitt i värsta blixtområdet. Det slog ned både här och där. Till slut blev hon så orolig att hon stannade och stoppade en bil. Hon fick åka hem och sedan åkte hon med vår bil och hämtade cykeln som hon lämnat. 

Nu efteråt har vi sett på nätet att flera nedslag har skett i det område hon var och även några bränder. Inte helt trevligt med denna typ av väder som bara kom helt plötsligt. Särskilt när det är så torrt i markerna. 

När vi cyklade såg vi att ovädret var i fjärran, men vi klarade oss helt. Ja, förutom lite regnstänk mot slutet av rundan. Katten hade mer otur, men ändå tur i oturen.  

Ja, nu har vi tittat på Tdf - spännande etapp där det hände en hel del. Snart lite god middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar