lördag 8 september 2018

Smack! Där satt den!

Idag var det säsongsavslutning i tempocupen.

Efter debaklet i Värnamo har ryggen känts något bättre och jag har fått till två bra träningsveckor och mitt i en andraplats i Svanesund.

Jag kände vid genomkörningen av banan i går och vid uppvärmningen i dag att kroppen var pigg. Samtidigt så hade Smacktempot aldrig tidigare gått bra.

Idag var det åter hårt motstånd med bland annat svenske mästaren Niclas Näslund, Cykloteket Racing Team till start.

Jag hade bestämt mig för att ge järnet från start idag. Bära eller brista.

Rejält många höjdmeter och stark kantvind väntade.

Känslan de första 8 km var bra där det böljade uppför och utför med stark vind i sidan.

Nu vägbyte och in på den mer tekniska biten och redan hög puls. Gick lite trögare en stund, men då jag insåg att jag snart var ikapp en av de snabba cyklisterna från Ryska posten gav det lite extra energi.

Gick nog ganska fort det här ändå.

Vändning efter 15 km och jag gjorde vad jag kunde för att hålla trycket. Fick övertyga mig några ggr då det är lätt att släppa av när pulsen under lång tid legat på ca 95 procent av max.

Några sekunders rullande i utförslöpor där det ändå gick kring 60 km/h återställde benen en del och jag orkade fortsätta trycka.

Vägbyte och nu en hel del uppåt med ca 8 km kvar. Kunde hålla trycket och rullade om fler.

Hade en plan att spurta med tre km kvar, men benen var ganska stekta så jag hade fullt upp att bibehålla trycket. Med 1 km kvar brände jag ur det sista och avslutningen var bra.

Jag landade på ca 39.20 på de 30 km och en bit över 45 i snitt. Riktigt bra på en sådan krävande bana och drygt två minuter bättre tid än i fjol! 

Kände att jag inte kunde gjort mer, och nu var det bara att vänta in de andra som startade efter mig.

När alla var i mål visade det sig att Niclas Näslund var nära, men idag var jag snabbare. Seger med 5 sekunder. Trea Glen Dahl från CK Sundet drygt 50 sekunder efter och till fjärde platsen ungefär 2.20 min.

Helt klart ett av mina bättre tempolopp i år, och i efterhand har det visat sig att många tappat tid på hemvägen, så det är där jag rullat ifrån mest trots att jag kände mig tärd.

Riktigt skoj att avsluta temposäsongen på allra bästa sätt!

Efter tävlingen var vi på avslutningsmiddag vilket var trevligt.

Därefter ner till Nynäshamn där det är linjelopp i morgon. Bredvid mig i en annan husbil bor CK Sundet som bjöd in mig på trevliga snack under kvällen!

I morgon linjelopp. Huvudmålet är att komma skadefri in till försäsongen för 2019.

6 kommentarer: