tisdag 14 januari 2014

1500 kalorier fattigare

Ytterligare 98 minuters träning läggs till handlingarna. Det var exakt så lång tid det tog att nå dagens mål på 1500 kalorier.

Det blev 15 minuters uppvärmning, 30 minuter sweetspot, 15 minuter tröskel och 28 minuter distans.

Snittpulsen för dagen hamnade på 81% av maxpuls. Som högst låg pulsen på 89% och snittpulsen för tröskeln 86%. Snittwatt på 256 inklusive uppvärmning.

Det kändes sammantaget lite bättre idag jämfört med de två senaste dagarna, men fortfarande långt i från riktigt bra. Jag är ju samtidigt lite bortskämd då första veckans träning på det nya året gick så bra.

Vad som är bra är att det trots allt blivit bättre för varje pass de här tre dagarna jag tränat sedan senaste vilodagen och det är lovande. Nu har det blivit sex timmar på tre dagar, därför passar det med vilodag i morgon. Då blir det istället innebandy med sonen. På torsdag blir det träning igen.
För övrigt börjar det närma sig nu. 10 dagar kvar till årets första cykelresa. Då bär det alltså av till Gran Canaria för en veckas cykling. Förhoppningsvis blir vädret lite trevligare där än vad som bjuds på här.



Jag gillar ju inte kyla, och nu har vi verkligen kyla. Nästan -20 grader. En dag med sådan kyla är enligt min mening en för mycket. En sådan dag undrar man varför bor jag överhuvudtaget så långt upp i det mörka norden? Men det kommer ju bättre dagar även här!?

 

8 kommentarer:

  1. Ja då var du igång igen då :-)
    En får önska er lycka till på träningslägret på Gran Canaria då!
    Själv ska jag fortsätta mata timmar, watt och kalorier på trainern.
    Det är ju inte så långt bort till Mallis nu bara ehh liite drygt tre månader...
    Apropå vintern, där är vi verkligen lika, jag gillar verkligen inte vinter å kyla :-(
    Å det känns bara jobbigare och jobbigare för varje vinter man måste genomlida tycker jag.
    Fattar inte hur de här uppe i norr fixar att vara ute å cykla flera mil i kyla. Brrr!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det. Ska bli trevligt att komma dit man kan cykla ute. Tre månader går fort, eller? JA, kyla är otrevligt. Här finns de som nöter på 3-4 timmar i minus 15. Det klarar inte jag ens att tänka, utan det får bli trainern.

      Radera
  2. Mmm! Trainer före kallvädercykling alla dar i veckan för min del.

    SvaraRadera
  3. Inte dumt med GC. Jag åker dit två veckor den 25:e.. Då lär vi kanske ses i serporna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då kanske vi kan ta någon gemensam tur? Själv bor jag i Playa del ingles, men bor ni någon annanstans går det ju att sammanstråla på vägen.

      Radera
  4. Absolut. Jag kommer bo i Amadores/Puerto Rico, så det funkar ju fint. Några dagar blir med familjen, men i regel kan jag hoja mellan 9-15. Mitt nr hittar du via Eniro eller så E-post pedersorfors_snabela_gmail.com.

    SvaraRadera