söndag 19 juni 2016

Lite längre tur i snålblåst

Efter att haft svårt att få till träningstid och dessutom blivit hindrad av regn ett antal dagar tog jag i dag nya tag. Det kändes som det vore trevligt att få till lite utomhuscykling istället för att få hålla tillgodo med trainern.

I förmiddags var det så dags för första utecyklingen sedan i tisdags. Lagom till att jag skulle ge mig av började det regna igen! Jag bestämde mig för att ställa om och vänta ut regnet.

Så efter fyra timmar var det slutligen dags. Planen var att få till en lite längre runda, men samtidigt skulle det inte bli någon mastodontträning då klockan började bli för mycket och dessutom var det ganska kallt i snålblåsten.

Hur som rullade jag iväg en första runda runt Västerås (ja inte stora Västerås), för att då under dessa 8 km hinna kolla in vädret och vinden för att sätta planen för dagen. Beslutet blev att via Brån/Strand och Överboda cykla till Umeå och därefter ta mig tillbaka till Vännäs via Baggböle och Brännland.

Väl tillbaka i Vännäs insåg jag att det behövdes lite mer cykling, så jag tog första fem km av Västeråsrundan, och svängde sedan mot Bjurholm och rullade ca 10 minuter innan jag vände tillbaka samma väg och därefter tog jag vägen hemåt.

Totalt blev det en hyfsat lugn distansrunda. Dock ställde kraftiga vindar till det, så helt utan ansträngning blev det inte. Drygt 96 km på 3 timmar och därmed har jag i alla fall fått ihop 7 timmars cykling på tre dagar. Dock har det mesta varit ganska så lugnt.

Planen är att jag får till en bra mängd träning under nästa vecka och lite fler kvalitetspass än denna vecka. Jag behöver också ta mig ut på tempohojen, vilket var ett tag sedan.

Om två helger är det åter dags för Sverigecupen. Jag har inte planen att toppa formen, men jag önskar vara i alla fall i hyfsat slag.

För övrigt kommer jag att presentera en större nyhet inom kort. Kanske redan i morgon!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar