onsdag 22 juni 2016

Baksmälla ledde till ensamhet!?

I kväll var det tisdagsträning med klubben. Det skulle man inte kunna tro när jag rullade förbi samlingsplatsen.

Det var helt tomt. Inte en enda cyklist ville cykla med mig i dag. Tror aldrig det hänt att jag blivit ensam på en tisdagsträning. Vad det berodde på? Ja, det finns nog många förklaringar.

En anledning kan vara att det bara finns söta cyklister i Vännäs och de var rädda för regn och risken att smälta bort. Visst regnade det under dagen, men när jag väl rullade iväg hade regnet upphört och vägarna var torra. Det var inte jättevarmt, men i alla fall 14 grader och med rätt kläder fungerade det bra.

En annan anledning till allas frånvaro kanske skulle kunna vara EM i fotboll? Samtidigt var det kanske inga stormatcher mellan 18 och 20?!

Den största anledningen till allas frånvaro kanske ändå är en stor baksmälla? En baksmälla från Vätternrundan som för många tar en bra stund att bli av med. Det finns ju till och med cyklister som har kvar baksmällan från Vätternrundan i ca 10 månader innan det är dags för att ladda för nästa års Vätternrunda. Så är det dock inte med cyklisterna i Vännäs, så här handlar det nog om något övergående.

Jag hoppas alla är tillbaka på banan nästa tisdag!?

Ja, hur som helst blev jag ensam på min runda. Precis när jag skulle rulla iväg mötte jag bror i bil. Han stannade och vi pratade i ca 30 minuter innan jag slutligen kom iväg.

Idag blev det bara ca 40 km. En stor del av rundan gick riktigt lugnt. Men det blev en del fartökningar. Jag cyklade från Vännäs till Överboda och tillbaka. En första hård intervall blev det i motlutet upp mot Vännäs kyrka. Jag trampade på i ca 460 watt under 100 sekunder.

På vägen mot vändningen blev det sedan några korta spurter.

Efter vändningen hemåt blev det direkt en minut på ca 530 watt i motlutet. Lite lugn cykling och ytterligare en spurt.

När jag närmade mig Brån och det som brukar vara vår mållinje vid träningstävlingar bestämde jag mig för en långspurt och med drygt 400 meter till linjen drog jag iväg. 400 meter, och 32 sekunder senare var jag i mål och det med en snittfart på ca 50 km/h och 700 watt.

Jag rullade lugnt vidare och pulsen sjönk snabbt från pulszon fem ner till låga nivåer. Några kilometer senare var jag framme vid stigningen mot Vännäsby kyrka fast från andra hållet. Återigen blev det ca 700 watt och en bit över 30 sekunder.

Jag rullade in i Vännäs och tog en extrarunda runt Västerås innan jag bestämde mig för tre avslutande intervaller innan jag skulle rulla hem.

Först en minut på 370 watt, lugnt i en minut sedan 45 sekunder på 490 watt, lugnt en minut och slutligen 90 sekunder på 440 watt. Sedan rullade jag lugnt tillbaka hem.

Totalt blev det alltså ett antal korta intervaller och i övrigt lugn cykling. Benen kändes sega i dag, men ändå var det okej tryck. Nu blir det nog vila i morgon efter fem träningsdagar i rad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar