onsdag 7 september 2016

4:a i totalcupen - Bra mycket bättre än väntat, och min nya Cannondale levererar

Detta är en tid av avslut och bokslut. Häromdagen gjorde jag bokslut gällande tempocupen. Idag tänkte jag lite kort avsluta kring linjecupen och totalcupen.

Längre fram blir det nog en analys av hela säsongen och sedan följer mål och planer för nästa säsong.

Det kan nog bli lite utvärderingar på vägen också. Exempelvis av mina trådlösa Sram-växlar, min nya linjehoj och lite olika typer av mtrl.

Tidigare säsonger har jag främst deltagit i lokala arrangemang. I fjol breddade jag min målbild och från juli och resten av säsongen deltog jag i Sverigecupen. I år steppade jag upp ytterligare ett steg och deltog i Sverigecupens alla tävlingshelger utom en i maj som innehöll GP och linje men inget tempo.

Jag kan konstatera att jag redan från start i april var i topp när det gäller tempo. När det gäller linjeloppen fick jag det inte att lossna. Det finns många anledningar till det och en analys och försök till åtgärder kommer nog att dyka upp på bloggen framöver.

I slutet av juni blev jag med ny linjehoj - En riktigt fin Cannondale. Detta har sammanfallit med klart bättre resultat på linjeloppen, men framför allt har jag känt mig mer trygg och cyklat mer aktivt. Det är klart att cykeln inte är hela sanningen, men en del av den.

Slutet av säsongen blev alltså bättre när det gällde linjeloppen, men fortfarande saknas flera bitar för att ha chans att hamna i den absoluta toppen. Som det ser ut ligger jag nu kring plats 10, men självklart ska jag försöka hitta vägar att komma längre upp nästa säsong.

Jag deltog på ett enda linjelopp under säsongen som inte ingick i Sverigecupen. Resten av de lokala loppen hade strukits från agendan. Självklart prioriterades då vårt hemmalopp där jag som bäst tidigare varit trea i mål. Denna gång stämde allt och jag tror att toppformen var nära när Vännästrampet gick av stapeln två veckor före SM. Jag skar mållinjen först och det med bra konkurrens på startlinjen. Det var det andra loppet med min nya cykel, men det första med den spec. jag använder nu.
Hojen just innan start av Vännästrampet

Efter detta lopp var det fyra linjelopp kvar av säsongen och alla de var bättre än tidigare prestationer i denna tuffa konkurrens. Det känns som att med lite flyt kan det nog lossna nästa säsong. Däremot behöver förstås loppen gå på ett visst sätt för att det ska fungera. Bland annat är jag ingen superspurtare precis.

Hur som helst började säsongen dåligt i linjecupen och min totalplacering när jag summerar säsongen är inte mycket att skriva hem om.

Däremot blev min placering i totalcupen där både tempo och linje räknas klart bättre än vad jag vågat hoppas när säsongen började. Jag landade på en total 4;e plats av de ca 200 cyklister som deltagit under säsongen. 110 cyklister har vid minst ett tillfälle placerat sig bland de 22 första och därmed fått poäng. Inför sista tävlingshelgen hade jag till och med hugg på en tredje plats, men som ni vet blev tävlingarna i Svanesund ingen höjdare.

Stefan Ljungberg Föreningen Cykloteket racingteam vann totalen och blev tvåa i linjecupen. Peter Lindqvist CK Norrtälje blev tvåa i totalen och vann linjecupen. David Scott CK Norrtälje blev trea i totalen och vann tempocupen. Jag blev fyra i totalen och trea i tempocupen. På femteplats i totalen landade Patrik Boström CK Fix som också var tvåa i tempocupen.

Det är fler linjelopp än tempolopp under säsongen i Sverigecupen och för att ha chans att komma topp tre krävs alltså en bättre linjesäsong än denna. Trots detta var jag med mina 204 poäng bara 21 poäng från andraplatsen.

Sammantaget är jag riktigt nöjd med en fjärde plats i totalen .Väger vi sedan in en tredje plats i tempocupen, SM-silver, NM-brons och först i mål i vårt hemmaarrangemang inser jag att detta blir svårt att toppa till nästa säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar