fredag 9 september 2016

Pizza och 429 watt uppför en backe

Idag var det läge för lite hemlagad pizza. Efter jobbet fixade jag till det mesta för att sedan ta en cykelrunda på 75 minuter. Därefter fixade jag till det sista och vid 19 blev det en försenad men god middag.

Idag var det lite varmare än i går då jag höll på att frysa ihjäl. Men framför allt hade jag klätt mig bättre idag.

Jag rullade i stigningen mot Bjurholm och fortsatte sedan i ca 12 km innan jag vände tillbaka. Men istället för att cykla raka vägen hem tänkte jag att det skulle bli en tur i Pengsjöliaklättringen även idag.

I går cyklade jag backen 6 ggr vilket innebar ca 500 höjdmeter. I går vände jag när det började plana ut. Intensiteten låg på kring 300 watt och det kändes väldigt kontrollerat.

Idag tänkte jag att se hur mycket fortare det går om jag går hårt uppför hela backen med endast lite sparat. Denna gång var också planen att cykla ända fram till mållinjen för Vännästrampet. Det sista målet var att cykla minst 5 minuter med bra intensitet.

Sammantaget innebar detta att jag började trycka på just innan klättringen började och därefter väntade 2,1 km där 1,8 km innehåller huvuddelen av stigningen på ca 4,5%.

Jag tyckte jag gick ut hårt, men efter en dryg km hade jag fortfarande inte nått pulszon fem och insåg att jag behövde öka lite mer.

Överlag var det jobbigt, men det kändes ändå stabilt och kontrollerat. Jag gick hårt utan att maxa.

Jag trampade på hela vägen upp och skar mållinjen efter exakt fem minuter, så då slog jag av.

Med tanke på att det fanns lite kvar, att jag inte spurtade, att jag inte hade laddat för detta och att jag hade höstkläder måste jag säga att det gick förvånansvärt bra.

Det landade på 25 km/h i snitt för hela klättringen och en snittwatt på 429 under exakt fem minuter. Snittpulsen blev endast 87% av max, mycket beroende på att det gick lite för lugnt i början.

Efter denna intervall susade jag utför och cyklade sedan hem.

I morgon ska min systers barn döpas, så då blir det ingen träning. På söndag är jag med på invigning av vår nya 8-avdelningsförskola här i Vännäs. Jag hoppas dock få in lite träning före eller efter denna.


4 kommentarer:

  1. Du har det bra du som har en så pass lång backe så nära Vännäs. Är allt liite avis jag ;-)
    Själv har jag cirka 3 mil till Seletbacken och inte är det några 2 km inte :-( Nää en annan får hålla till godo med 2 km och 2%!
    Men jag är inte bitter nähäää då! ;-)

    SvaraRadera
  2. Men då får du ju bra träning redan innan du har klättrat något. För dig som cyklar så mkt är det nog inget problem. Skämt åsido är det bra med lite variation i närheten av hemmet. För övrigt - Välkommen hem till kylan.

    SvaraRadera