lördag 17 september 2016

Vännästrampetrundan bakvägen med bra fart, och svarta faran tillbaka från reservlaget

Efter tisdagens cykelhaveri har det varit frustrationsvila. Tanken var att träna såväl onsdag som torsdag, men av det blev det inget. Det enda som blev som det var tänkt var vilodagen på fredag.

Som tur var hade jag redan innan haveriet lockat med en gemensam långrunda i dag lördag. Det gjorde att jag i dag visste att det var dags för cykling och jag fick chansen att komma ur mitt negativa mode.

Nu gick det ju inte att använda min nya fina Cannondale, utan den är på rehab. Jag hoppas verkligen den kan komma tillbaka igen med full kraft, men det återstår att se.

Som tur var har jag kvar min tidigare racer som har varit tänkt som backupcykel och den cykel jag tar med mig på utlandsresorna.

Svarta faran var dock inte rörd sedan jag fick min Cannondale i juni, så jag var osäker på statusen.

När jag så sent i går kväll började titta på cykeln blev jag påmind om att jag flyttat sadeln som brukar sitta på cykeln till min Cannondale. Originalsadeln till min nya cykel var lite löst fastskruvad på svarta faran. Jag fick lite snabbt skruva fast den sadeln där jag trodde den skulle sitta. Jag insåg att det kunde bli ont i kroppen av en långrunda, då jag tidigare inte kommit överens med sadeln, och nu hade jag dessutom inte tid att ställa in sadeln ordentligt.

Nästa steg var att söka fram hjulen jag brukar använda till svarta faran. Sedan lite pumpning då det var slut luft.

Slutligen hade jag ingen vevarm på cykeln. Den satt på trainercykeln, så det blev till att byta plats på vevarmen.

Sedan var cykeln redo. Eller inte riktigt. När jag i morse vid halv tio rullade i väg tog det bara ca 2 minuter så sköts sadeln bakåt. Jag hade inte skruvat åt ordentligt. Kvällen innan hade jag i alla fall mätat lite, men nu var det bara att riktigt random skruva fast sadeln där jag trodde den skulle vara.

Generellt gick cyklingen riktigt bra idag förutom att rumpan fick rejält ont och att jag fick lite känningar i ljumsken. Det gick ändå bättre än förväntat då det var byte av cykel, ej bra sadel och tveksam position av densamma.

Hur som helst blev vi fyra idag. Tjäder, Helmerson, Niklas och jag. Det var svinkallt när vi åkte iväg, ca 5 grader. Men ju längre vi cyklade desto bättre blev vädret. I slutet av rundan var det väldigt soligt och hela 14 grader.
Svarta faran inte längre i skuggan av konkurrenten
Över lag blev det en riktigt trevlig runda med bra träning. Det flöt på hela vägen runt och farten var bra. Jag fick till många och bra intervaller då jag försökte trycka på relativt bra när jag tog mina förningar. Sedan var det skönt att rulla med i kön innan det var dags igen.

För dagen åkte vi till Bjurholm, vidare till Nordmaling och hem igen. Totalt 125 km på ca 3,5 timmar. Det blev en bra genomkörare både tids- och intensitetsmässigt.

I Nordmaling stannade vi för lite kaffe och trevligt snack innan vi rullade vidare.
Utanför fiket i Nordmaling
Kroppen kändes stark hela dagen och det var riktigt skoj.

Svarta faran svarade bra men jag hoppas verkligen att jag snart har min lysande Cannondale tillbaka från skadelistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar