lördag 5 november 2016

Riktigt bra träningsmånader trots allt

Som ni vet hade jag svårt att hålla formen i slutet av juli och under augusti. Detta främst beroende på sjukdom som satte stopp både för kvalitativ och kvantitativ träning.

Trots detta var mina tävlingsresultat riktigt bra extra bonus på SM och NM. Det var endast sista tävlingshelgen som gick riktigt dåligt och då hade formtappet slagit igenom ordentligt.

En annan följd av bristande träning i juli och augusti har å andra sidan lett till ett annat och mer positivt upplägg i september och oktober.

Visst, jag har inte orkat med intervallsträning utifrån hur jag och familjen mått (det har jag tidigare skrivit om). Men däremot har det funnits en större motivation för träning än tidigare år vid samma tid. Jag brukar alltid ta några veckors paus i september och sedan långsamt starta igång. I år har jag dock rullat på hela september och oktober. November har börjat på samma sätt. Vilan har jag ju redan haft.

Det är faktiskt så att min träning från mitten av september, hela oktober och början av november varit bland de allra bästa under säsongen. Träningsmässigt har jag tränat mer under dessa månader än alla andra under träningsåret förutom då jag varit utomlands, i november, januari och april. I september blev det 40 timmars träning och i oktober 48 timmar. Från mitten av september till idag ca 85 timmar.

Som du ser har jag kunnat hålla i träningen trots att måendet inte varit bra och att jag inte orkat skriva på bloggen. Nu hoppas jag kunna fortsätta hålla i träningen och målet är att få till mer kvalité här framöver.Jag hoppas också att min omstart på bloggen sedan snart en vecka tillbaka ska bli hållbar. Skickar med några bilder från slutet av racersäsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar