fredag 31 mars 2017

Tävlingar 2017 och lite intervaller

Tänk vad skönt och bra det kan vara när jag får träna. När jag är frisk, skadefri och mår bra tar jag träningen för given. Men när det går troll i det hela och det inte blir någon träning inser jag när jag åter är på banan hur roligt och bra för hälsan det är att få träna. Nu har jag tre träningsdagar i rad efter lång sjukdom och det känns great.

Jo, det är ju inte så att kraften har återkommit dit jag vill, men träningen var okej och den kördes som jag önskade. Dock om sagt på lite lägre nivå. Först lugnt, sedan 10 minuter med 30 sekunder på en bit över 400 watt och 30 sekunder kring 270 watt. Direkt efter 10 minuter på en jämn effekt av ca 330 watt och sedan ytterligare 10 minuter på en bit över 300 watt. Det landade då på i snitt 327 watt under 30 minuter, och det kändes hyfsat kontrollerat men med väl hög puls. Sedan lugnt 20 minuter. Ja, då hade det gått en timme och det var dags för middag.

För övrigt har jag nu satt den preliminära tävlingsplaneringen för säsongen 2017. Självklart kan den påverkas av hur det går med resultaten under säsongen och andra faktorer jag inte kan påverka.

Med andra ord kan det bli vissa justeringar både om det går under- och över förväntan.

I utgångsläget planerar jag för att köra alla tempolopp i Sverigecupen (7 stycken) och 7 av 9 lopp i linjecupen. Går det riktigt bra på de tre första tävlingshelgerna kanske jag även kör i Vänersborg vilket är den tävlingshelg jag preliminärt hoppar över.

Sedan är tanken att köra både tempo och linje på SM och på Nordiska mästerskapen.

Som det ser ut nu blir det bara ett lokalt lopp här uppe i Norrland. Det blir då vårt hemmalopp Vännästrampet.

Går resultaten emot i början av säsongen, eller formen inte riktigt finns där när det är dags kan det tänkas att jag hoppar några av de sista tävlingshelgerna och istället kör några lokala lopp.

Skulle det gå väldigt bra i början av säsongen är det otroligt, men inte omöjligt att jag sista helgen i augusti har tävlingar utomlands.

Med andra ord är nedanstående min grundplan, och sedan får vi se hur det blir i praktiken.


Planerade tävlingar
22-23 april            Örestads tempo och linje (Barsebäck/Lund)
29-30 april            Smack och Hofvets tempo (Uppsala och Stockholm)
6-7 maj                 Mälarcupen med tempo och linje (Västerås)
3-6 juni                 Stockholm 4-dagars. tempo, gp och två linjelopp
30 juni-2 juli         SM i Gottne med tempo och linje
16 juli                   Vännästrampet
29-30 juli              NM i Danmark (Randers) med tempo och linje
26-27 augusti        Svanesunds tempo och linje (Göteborg)
2-3 september       Södermanlands 2-dagars med tempo och linje

Troligen inte
27-28 maj             Wänershof linje och GP

2 kommentarer:

  1. Ser att du har med Svanesund Tomas, jag hoppas att du INTE kör i svanesund, utan står på startlinjen nere i Albi. 🚲🇸🇪

    SvaraRadera
    Svar
    1. I den bästa av världar skulle Albi kunna bli aktuellt, men de krävs väldigt mycket då jag inte i dagsläget har planerat in någon kvaltävling. Men går det riktigt bra under första delen av säsongen, så kanske....

      Radera

Min blogglista