fredag 2 november 2018

Första intervallerna på länge - En tjuga med periodiserad effekt

Idag var planen att jag, Katten och sonen skulle göra "stan". Av det blev det dock inte något. Jag har lyckats smitta sonen med förkylning. Med halsont och ont i öronen var det inte läge för några aktiviteter.

Istället blev det arbete på förmiddagen, sedan helghandling, förberedelse av middag, lite familjetid och avslutningsvis en kortare träning innan middagen.

Då ryggen fortsätter att gå åt rätt håll utan att vara helt bra hade jag en plan att försöka trycka på lite en stund för att se hur ryggen skulle reagera. Att göra det inne på trainern gör det dessutom mer kontrollerat.

Först 50 minuter riktigt lugn cykling, sedan en lite jobbigare tjuga och ytterligare 15 minuter lugnt på slutet. Så totalt sett 65 minuter lugnt och 20 minuter då jag provade kroppen lite.

På intervalldelen var planen att köra 30 hårda sekunder och sedan 90 lugnare sekunder. Detta skulle då upprepas under 20 minuter förutom att jag lade till 30 hårda sekunder alldeles i slutet. Så med andra ord 11 x 30 sekunder hårt och resten lugnare. I början av varje 30-sekundare ca 550-600 watt och sedan 500 watt resten av intervallen. På den lugnare delen ca 250 watt. Det innebar att det blev 20 jobbiga minuter, men inte så att det var slutsålt på slutet.

Snittpuls 82 procent, snitteffekt 311 watt och normaliserad effekt 343 watt för tjugan. Gissar jag skulle fixa en tjuga på drygt 360 watt just nu. Inte där jag vill vara när säsongen börjar, men å andra sidan är det ju länge dit och än har jag inte fokuserat träningen.

Nu hoppas jag på att ryggen svarar bra på detta och att det blir en trevlig kväll här hemma. Ja, och självklart att vi alla tre snart är friska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar