fredag 28 december 2018

4x4 testet - Efter en månad: Inte lättare, men starkare!


Planen var att avsluta testet med fyror efter 20 dagar och 16 intervallpass. Men efter en vilodag var kroppen förvånansvärt pigg och intresset av att se om utvecklingen skulle fortsätta var stor.
Sagt och gjort, jag rullade vidare med ett pass med 4x4 per dag.

Har du inte hängt med från början, läs gärna tidigare inlägg så får du en helhet av mitt experiment:
Lite mer sliten har jag trots allt blivit under denna period och på intervall 19 av 20 tog det emot rejält. Benen ville övertyga mig om att sluta, men jag lyckades peppa mig att fortsätta. Jag tänkte: tar jag mig bara igenom detta pass är det bara ett pass kvar och sedan har jag rullat igenom 5 block ggr 4 dagar.

Ja, på något sätt gick det, och jag hade nu fixat 20 intervallpass på de senaste 24 dagarna. Målet var ett allra sista block innan mitt långtidstest skulle avslutas.

När jag räknade på det insåg jag att sista och 24 intervallpasset skulle bli den 23 december och vila på julafton. Om kropp och knopp skulle klara av det tänkte jag dock köra även på julafton, då jag alltid brukar vilja träna då innan Kalle, Karl-Bertil och all mat väntar.

Jag bestämde mig för att köra mitt 21 pass när det egentligen var vilodag och sedan efter en vilodag rulla fyra dagar i rad fram till julafton.

Sagt och gjort brände jag av mitt 21 intervallpass på den 25 dagen sedan starten av detta test. Startade lite för hårt, så det blev en tuff tillställning. Att det var femte intervallpasset på fem dagar gjorde nog också sitt. Ingen lek, men det blev ändå bra. När jag då klarat intervallerna blev det lite feltänk. Jag blev inspirerad och körde en timme till. Det var ändå vila dagen efter. Detta fick jag dock äta upp.

Efter en vilodag så var det då dags för intervallpass 22-25. Det höll dock på att helt haverera. Jag hade trott att jag skulle vara pigg och rapp efter vilodagen, men nu höll det verkligen på att bli haveri.

Jag gick ut väl hårt och benen var allt annat än pigga. Här fick jag verkligen ta fram all min mentala kraft för att klara mig igenom passet.

Nöjd med att klara detta, men orolig för hur de tre sista passen nu skulle gå. Dagen efter dags igen och med viss nervositet i kroppen. Döm om min förvåning när kroppen helt plötsligt kändes bättre och ännu mer förvånad att det kändes ännu bättre efter ytterligare en dag av intervaller.

Så var det julaftonsmorgon med det traditionsenliga julfikat. En riktigt mysig morgon.

Nu väntade det allra sista intervallpasset i detta test av 4x4. Hur det kändes? Ja, bättre än första passet i blocket men sämre än dagen innan. Jag rodde dock passet i land och nu var jag i mål!! Slut på fyror för denna gång.
Inte lättare under perioden, men kanske kan jag bli snabbare!?

Jag kunde nu summera de senaste 30 dagarna. 6 block på 4 träningsdagar och en vilodag, 25 intervallpass och totalt 27 träningspass. 100 fyraminutersintervaller genomförda vilket innebär 400 minuter över tröskeleffekt.

Vill du veta vilka slutsatser jag drar av denna period, hur min kapacitet utvecklats och om 4x4 är de bästa intervallerna?! Häng då med i kommande inlägg.

Följ gärna mitt fortsatta test genom att trycka här och gilla min facebooksida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar