tisdag 12 november 2013

För syns skull

Min kompaktkamera jag haft sista åren börjar spela på sista versen. Displayen sprack redan för ett år sedan, därefter har jag fått in smuts i objektivet vilket gjort att zoomningen inte alltid fungerat. När jag nu under Cypernresan "valde" att tappa den i backen under en cykeltur mådde den inte bättre efteråt.

Jag har varit och är faktiskt fortfarande riktigt nöjd med min kamera. Den ger bra bilder och är väldigt kompakt vilket är bra då jag ofta har med den på mina cykelturer. Den fungerar också bra vid "vanlig" fotografering. Men som sagt, den är snart död.

Jag har därför nu precis beställt en ny kamera. Den nya kameran har wifi vilket jag hoppas ska innebära att det snabbt och lätt går att få in bilder till bloggen. Som det är nu är det lite omständligt att ladda in bilder från kameran till bloggen.

Det har gjort att jag då och då valt att använda bilder från min Iphone 4. Dessa bilder har lite övrigt att önska. De gånger du tänkt, att den här bilden är nog tagen 1987 så har troligen Iphonen varit framme. Jag har i bland fått kritik att det knappt går att se vad som är på bilden. Det är inte helt optimalt.

Men nu är alltså tanken att det ska bli ändring på detta. En ny kamera - nya bilder, och förhoppningsvis så effektiv och praktisk att jag inte behöver blanda in Iphonen. Ja vi får se om det blir så.

Nu har jag i alla fall beställt en:
PANASONIC LUMIX DMC TZ40            
Ultrakompakt resekamera med 20x optisk zoom, Wi-Fi, NFC och GPS 
 
Nu är det bara att hoppas att den är så bra som jag tror och att den fyller mina behov.       


 

6 kommentarer:

  1. Ah! Leica optik då kan det inte annat än bli bra liksom!
    De kan nämligen göra både kameror och optik de...

    Jag å en träningskompis brukar fundera på andras träningsbloggar där det är med massor med bilder. Att det där det kan inte ha varit nått vidare värst träningspass, kolla va mycket bilder han tagit ;-) Jag tar aldrig, jag säger aldrig några bilder på mina träningspass. Samma med fikapass??? Vadå fikapass, äre träning så äre träning!!! När vi kör om de så är 3 mil som 14 så äre inget fikapass möjligen jag säger möjligen pisspaus!!! :-)
    Nää skämt åsido vi är för trötta för att överhuvudtaget få upp mobilen för att överhuvudtaget kunna ta några som helst bilder! Jag är impad av dina bilder, tycker de är riktigt bra!
    Jag tror dock vi tog några bilder i maj i våras när vi körde ett distanspass, varit sjuk resp skadade så vi tog det piano. Därav blev det en del fotograferande när vi kunde andas till och med ;-)
    Dock! Jag har börjat fundera på en gopro eller liknande för att filma vad vi cyklister ibland utsätts för i trafiken. Det blir tuffare och tuffare där ute, jag tror jag "bara" hade två riktiga incidenter i somras en träning i rondell och en ytterligare på väg till jobbet en sommarmorgon då ett lastbilsekipage med släpp fullastad med grus, ca 30-40 ton försökte tränga mig av vägrenen????

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog som du säger. Jag tar nog i för lite. Bäst att öka tempot om det ska bli något.

      Både jag och bror brukar försöka ta foton när vi cyklar och min bedömning är att det går att fota på ett hyfsat sätt så länge pulsen inte ligger högre än 90% av maxpuls. Blir det tuffare får kameran ligga kvar i ryggfickan.

      Vad gäller fikarundor brukar vi då och då köra på detta. Kanske varannan var tredje helg. Jag kan tycka att det är väldigt socialt och trevligt. Jag tror också att det många gånger kan bli bättre tryck på långa pass, då man hinner återhämta sig efter halva sträckan. Sedan trycker man på igen. Det är inte så att vi generellt tar det lugnare på fikarundor. Men som sagt - framför allt är det en trevlig kompisgrej.

      Jag har också funderat kring någon typ av filmkamera, men har inte funderat mer kring detta. Däremot har jag funderat kring bilister. Där finns mycket övrigt att önska.

      Jag får nog fundera kring min träning, verkar lite oseriöst att åka runt och fika och när man cyklar mest ta en massa bilder. Låter lite som en turist. Men jag lovar, på trainern i garaget blir det varken fika eller foto.

      Radera
  2. Ny blogg att följa, inte för att jag helt har koll på vem Tomas Åström är (men jag kanske vet egentligen irl). Lägger upp den på min lista.

    Fota medans man cyklar, inga problem. Brukar ta det i viloperioderna mellan eventuella intervaller, skulle säkert gå fixa under intervallerna också, allt är en fråga om balans Mazze :-)
    Tar ju ett par sekunder med en snitsigt van hand med kameran

    Se på Janne, han cyklar ifrån Per på en smal stig medans han pratar i telefon ju

    Bra val av kamera, jag själv har en FT4 panasonic till mina bilder på min blogg, dagens bildskörd var rätt ok om jag får säga det själv, stannade faktiskt på en för den var så nice vy, men då rätta jag till tröjan samtidigt, win win :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, du får följa bloggen ett tag för att bilda dig en uppfattning vem jag är. Jag hoppas kunna bjuda på spännande, finurlig och intressant läsning.

      Jag håller med kring foto - det behovs verkligen inte mycket tid för att få till ett ok foto i farten. Jag har dock inte provat på att cykla i någon större fart och prata i telefon. Vet inte om jag ska prova heller.

      Låter bra att kameran kan vara ett rätt val. Roligt att du fortfarande kör utomhuscykling och att kameran var med. Win Win är något man alltid strävar efter.

      Radera
    2. JA, Stefan - Kanske har vi träffats på vägen under exempelvis Krafttrampen LVG. Vad jag förstår kör du för Nybyn och ni brukar ju vara många på detta lopp. Jag har varit med de senaste fyra åren, vilket gått bättre för varje år och 2013 pikade jag med en tredjeplats. Blir nog svårt att toppa det 2014.

      Träffade också ett antal cyklister från Nybyn på Mallorca i april i år, bland annat Per N. Men där var du nog inte med!?

      Radera
  3. Sen ska jag väl erkänna att en av orsakerna till att jag sällan fotar under mina turer också beror på att jag har cykelglasögon med linser innanför för att se nått. Dessa immar igen direkt man stannar, hjälper tyvärr inte att ta av dem och sätta på sig dem igen när man ska fota, de immar igen ögonblickligen! Såå tyvärr det blir inte speciellt många bilder för mig.

    SvaraRadera