söndag 10 november 2013

Träning utan tid

Idag hade jag planerat en lite längre runda på trainern, men det blir inte alltid som man tänker sig.

För det första börjar jag känna av förkylningssymptom, vilket inte alls är bra. Ja, vad hade det med detta att göra? Ja, egentligen inget - bara att jag inte gillar förkylningar.

Den egentliga anledningen till att jag inte han med något långt pass var att dagen fylldes av en mängd aktiviteter, innan det skulle städas och lagas mat.

Vid fem skulle bror med familj komma förbi på middag, så mot eftermiddagen när klockan var efter tre, och en mängd förberedelser var kvar, började jag inse att det kanske inte skulle bli någon träning alls.

Då det för min del är ett stort nederlag att hoppa över en träning, så brukar jag göra mitt yttersta för att följa min plan. Det vill säga jag kan omforma min träning, men träningen ska göras.

Jag insåg att träingen var tvungen att bli riktigt kort, när jag slutligen satte mig på trainern så sent som 15.45.

Det blev fem minuters uppvärmning, Därefter körde jag 10 minuter på ca 275 watt för att därefter öka till ca 305 watt  och köra så i 9 minuter. Jag hade därefter bestämt mig för att avsluta passet efter en minuts fartökning, men jag bestämde mig för att det skulle bli två minuter på ca 320 watt. Efter en 21 minutersintervall med 11 minuters hyfsat tryck körde jag lugnare 5 minuter innan dagens pass var avslutat.

Det blev alltså endast drygt 30 minuter på cykeln idag. Men å andra sidan fick jag 6 minuter i pulszon 5 och 18 minuter i pulszon 4. En maxpuls på 94% och snittpulsen på 85% inkluderad uppvärmning och avslut. Alltså ett helt ok pass, och väldigt tidseffektivt. Med ombyte, träning och dusch 45 minuter totalt...

Efter en mycket trevlig kväll med bror och familj är det snart dags att gå och knyta sig.

I morgon är tanken att det ska bli ett längre cykelpass, förutsatt att den begynnande förkylningen då inte övermannat mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar