söndag 10 november 2013

Jag blir så less!!

Ja, jag vet att det tillhör förutsättningarna och att man får räkna med lite smolk i bägaren då och då när man vill köra målfokuserad träning. Men ändå....

Från hösten 2012 fram till nu har jag aldrig förr haft så många sjukdomar och skador som förstört planerad träning och tävling.

Men någon gång måste det väl ta slut och återgå till normalläge med få skador och endast några få sjukdomstillfällen? Eller kanske är det så att det nya normalläget är att det inte ska gå att få kontinuitet i sin träning? Ja, inte vet jag.

Det jag vet är att jag åter har ont i halsen. Det jag vet är att jag idag får ställa in min träning. Det jag vet är att det hänt förr - inte bara en gång utan en mängd gånger. Riktigt surt.
Insikten om att jag körde ostrukturerad träning under hela september och halva oktober och att träningen därför nu behöver fungera, att tidbrist mm har gjort att träningsmängen blivit för låg denna vecka, att jag inte kan träna idag och att nästa vecka troligen blir träningsfri späder på mitt dåliga humör. Det blir helt klart inte alltid som man tänkt sig.

Ja, jag vet att jag just nu när jag skriver detta - överreagerar. Går förkylningen över på några dagar är det ingen större katastrof. Det som gör att frustrationen ryker ur öronen är som sagt historiken sista året, och att de gånger jag varit sjuk har det inte handlat om några dagar - det har handlat om veckor.

Jag lovar att om mitt halsont, ont i huvudet och allmänna sjukdomskänning är borta inom några dagar ska jag erkänna att jag idag överdrivit. Jag ska ta tillbaka allt, jag ska vara positiv, jag ska proklamera att - jag hade fel.

Jag lovar också att om fortfarande är sjuk om en vecka ska jag öka på frustrationen, och jag ska då späda på dagens inlägg ytterligare. Ni som följer bloggen får se vilken typ av inlägg det blir.

Jag har försökt äta bättre och nyttigare de senaste veckorna för att på sikt bli mer fit. Nu funderar jag om jag ska göra som vanligt. När det är synd om mig och jag inte kan träna är jag extra kontraproduktiv och vräker i mig onyttigheter. Det blir nog en tur till ICA för lite chips!? För stunden känns det då bättre. JA, jag vet. Det är inte rätt! Däremot är det gott.






3 kommentarer:

  1. Ja usch! Dessa små förbenade baciller alltså!!! Inte roligt inte alls!
    Nä varmt te med honung brukar jag dricka, men mest viktigt att dricka massor
    med vätska när man är förkyld...

    SvaraRadera
  2. Om det nu ÄR förkylning. Vår torra luft kan ställa till det för slemhinnorna och göra dem torra och såriga OCH mer mottagliga för bakterier. Skaffa luftfuktare där du är och luftväxlarmask när du tränar ute. Värt att prova// Jan Erik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset. Ska överväga detta för träning utomhus.

      Radera