onsdag 13 november 2013

Långt, lugnt och länge

Efter ett antal dagar med förkylning var jag less. Eller försten, jag var ju less redan när jag blev förkyld. Nu har smärtan i halsen försvunnit och då kvarstår lite rosslighet, snuva mm. Jag måste erkänna att om det inte denna gång blev värre än så här så får jag till viss del ta igen mitt extremt frustrerande inlägg som jag gjorde häromdagen. Men, än vet vi inte om förkylningen vänt fullt ut.

För att snabba på bedömningen åt vilket håll det lutar tänkte jag mig att prova den teori som jag till och från provat under åren - och som oftast varit framgångsrik. När kroppen balanserar mellan frisk och sjuk kör man ett lite längre pass med inte allt för hög intensitet, och vips är man frisk. Eller om sanningen ska fram så brukar det var så att vips är man frisk eller sjuk på riktigt.

Ja, hur som helt jag tänkte mig prova på detta. Ett långt men lugnt pass. Totalt trampade jag i 140 minuter varav 130 minuter hölls i ett jämt moderat tempo och 10 minuter i mitten av passet, på tröskeln. 140 minuter ute på racern är inte särskilt länge, men på en trainer är det enligt min bedömning inom kategorin - långt pass.

Med denna låga intensitet kändes det helt ok. Kroppen kändes inte allt för sjuk och pulsen höll sig på ca 75% av maxpuls.

Nu får vi se hur måendet utvecklas utifrån detta.

4 kommentarer:

  1. Nu har jag lagt in er klubb i mina klubbar i norr Tomas ;-)
    Sen hoppas jag verkligen att du som du säger blir frisk istället för ännu mera sjuk, det är urtrist att vara förkyld eftersom det kan sitta i länge om det vill sig riktigt illa... Å det verkar inte finnas nått universalknep för att komma åt dessa förkylningar. Vad jag märkt är att när barnen blev vuxna slutade jag i stort sett vara förkyld plus att jag är noga med att använda handsprit ofta, utvärtes bäst att tillägga ;-)
    Eftersom jag rör mig mycket på sjukhus dagarna i ända å ändå klarar mig i stort sett bra så sätter jag det i samband med handspriten faktiskt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter bra att vi får vara med på denna trevliga klubblista.

      Ja, vi får se hur förkylningarna utvecklar sig om sisådär 12 år när inga barn bor hemma.

      Handsprit är nog bra, men jag har inte fått in någon rutin. Jag förstår att du får träna dagarna i ända - och träning ger färdighet.

      Radera
  2. Hmmm, jag har tvärtom erfarenheter, inte ens gå förbi ett träningsredskap då man är halvfrisk för då blir det totalpannkaka av alltihopa, men det är min kropp det, senast då jag trodde jag varit helt frisk i 2 dagar så rulla jag lite lätt, pang, sjuk i 30 dagar, fy
    Mazze, är du å smygsuper i förråden på jobbet, jaja, bara det funkar så är det väl ok :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Handsprit är jag dålig på - något att pröva.

      Ja, Stefan du kan ha rätt. I vissa fall går teorin helt fel. Jag kan säga att om jag får må bättre några dagar för att senare vara sjuk i 30 kommer jag inte vara nöjd. Då är det läge att ompröva teorin. Kan tillägga att jag arbetar med överdosering av medikamenter när jag har förkylningssymptom - kanske inte heller det en helt igen genomtänkt strategi. Men, man gör ju nästan vad som helst om man tror att man sedan får träna!?

      Radera