onsdag 22 maj 2013

Är tisdag en bra dag?

Som ni vet har vi cykelträningar på tisdagar. Några i gruppen hävdar att vi bör byta dag då det alltid är dåligt väder på tisdagar. Det stämde helt klart under förra säsongen - oftast regn, blåst och kallt. Men å andra sidan, var det inte så mest varje dag?

I går kväll hade vi alla fall vår tredje gemensamma tisdag och vädret var fantastiskt. Fint väder 2 ggr och bedrövligt väder en gång. Ja, vi får nog prova några tisdagar ett tag till innan vi överväger att byta dag.

Denna tisdag var vi 11 cyklister som flöt fram i solen. Efter uppvärmning delade vi upp oss i två grupper där jag ansvarade för gruppen som ville köra lite fortare distanstempo medan bror tog hand om gruppen som önskade lite lägre tempo, men mycket teknikträning. I vår grupp blev vi fem stycken som åkte Brännlandsrundan på ca 4,5 mil i kontrollerat tempo med vissa fartökningar i uppförsbackarna.

Efter avslutad runda tog jag och en av övriga deltagare i gruppen och körde en extratur till Gräsmyr och tillbaka. Jag tror det var min kamrat, men det kan också varit jag som gjorde att denna tur genomfördes med mycket högre intensitet och i vissa delar riktigt högt tryck.

När vi åter närmade oss Vännäs var solen på väg ner - mycket vackert, och värmen var fortfarande tillräcklig för att köra i endast korta cykelbyxor och cykeltröja.

Sammantaget blev det 9 mil, ca 2,5 timmars träning i trevligt sällskap och fantastiskt väder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar