fredag 24 maj 2013

Ny cykel - Äntligen!

Nu är den äntligen här. Min nya cykel har anlänt. Det tog 8 dagar från Järfälla till Vännäs, men nu är det glömt. Jag har köpt samma märke som tidigare - Canyon, men denna gång bytt ram till en Aeroad, med elektroniska växlar.

Cykeln är en fröjd. Den är inte bara snygg, den känns också snabb. Växlarna fungerar perfekt (hoppas det håller i sig), och går mycket snabbare än mekaniska växlar. Ramen känns inte riktigt lika styv som min andra ram, men jag har ännu ingen uppfattning hur jag ser på detta.

Inför gårdagens runda hade jag hjälpligt ställt in cykeln så den ska passa mig. Originalsadel och hjul är också utbytta.

På det stora hela kändes turen mycket bra, men vissa justeringar ska provas till dagens cykeltur. Sadeln har flyttats bak en cm, jag har bytt gaffelns rake från 39 till 44 mm, och slutligen justerat styrets lutning. Vi får se om dessa justeringar går åt rätt håll, eller om inställningarna i går var bättre. Jag gissar det blir en del justeringar den närmsta tiden innan jag hittar en ställning som känns riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar